Senaste material av Genkoth

  1. Genkoth

    Renoveringsbara framdämpare Nytro MTX -08?

    Min ena framdämpare verkar ha säckat ihop, den känns helt tom i jämförelse med andra sidan. Är det renoveringsbara dämpare i den eller ska jag börja kika på en ny uppsättning?
  2. Genkoth

    Min Liberty 600 vitryker!!! Var tar den med kylvattnet..?

    Jag tog tjuren vid hornen direkt, körde in skotern i garaget och rev toppen. Det var de tidigare nämnda inre o-ringarna i toppen som har deftekter. Jag byter de och hoppas att det var det enda felet.
  3. Genkoth

    Min Liberty 600 vitryker!!! Var tar den med kylvattnet..?

    Jag har precis kört premiärturen och min RMK 800 -05 ryker vitt och mycket. Innan jag åkte iväg fick jag fylla glykol i behållaren. Är det månne i toppen jag har problemet när den tömmer in vatten i motorn eller? Skönt att få börja skruva i skotern innan säsongen börjar på riktigt :)
  4. Genkoth

    polaris rmk -08

    Krillnecks, jag hade också en RMK 700 -01 innan jag skaffade en RMK 800 -05 och jag måste säga att -01:an har en sjukt bra motor i jämförelse. Jag tror inte att du kommer bli så imponerad av nya skoterns motor men antagligen av resten av skotern :)
  5. Genkoth

    RMK-600 ( 2006 ) Köpråd... ?

    Jag har en RMK 800 -05 och den är då helt okej att köra på leden med bara man ser till att få kylning i form av lössnö då och då. Men visst är det lite problem att få samma sköna flyt på led som en kort maskin. Men RMK på led är inga problem
  6. Genkoth

    Skoterglasögon

    Jag lägger en min röst på Scott Enduro med big face foam, sitter skönt och tätar de annars irriterande gliporna runt om. Man märker skillnaden när man testar Scott med normalstort foam.
  7. Genkoth

    Klonk i variatorn.

    Kolla om primärfjädern ligger löst på nåt sätt eller om den stöter i nån del av primärvariatorn. Jag har varit med om att fjädern orsakat klonket.
  8. Genkoth

    Hur gammal är alla?

    är 24 år. och har en RMK 700 -01. Grymt nöjd med skotern.
  9. Genkoth

    Meddelande från fjällsäkerhetsrådet!

    GLS bra initiativ att skriva ett svar på Hr Bingmans utspel. Jag tycker som Jocke 47; att det är förarens ansvar att sköta sig såpass att han/hon inte förstör leden. Der är ju inte som att det är den stora farliga skotern som är ute och åker med föraren utan tvärtom. Vi har en frihet under...
  10. Genkoth

    Vad kör ni för bil/skoter

    För att komma från A-B kör jag Audi A4 1.8T -97 Och när jag vill ha kul kör jag Polaris RMK 700 -01 med engans runt om.
  11. Genkoth

    Drevning vs. Bensinförbrukning... ?

    Jag upplever att det går bättre att köra snabbt på led när jag tagit bort krängningshämmaren, det gäller att lita på skotern och låta den gå upp på en skida i kurvorna. Dessutom blir skotern så himla mycket bättre i lössnö burkning utan krängarn.
  12. Genkoth

    Primär variator

    Nu är jag en fåne som säger att det kan finnas på nån skoterskrot. De är ju inte splitternya men det finns otursdrabbade skoterägare som kvaddar efter bara ett par mil. Så de är ju beggade men kan vara i nyskick.
  13. Genkoth

    Avdragen avdragare

    Borrar du hål i bulten hela vägen rätt igenom så brukar spänningen i materialet släppa och den blir lättare att dra ut med typ en sån RIGID bultutdragar sats som MR Green visar. Borra med en vänstergängad borr så finns ju chansen att den kommer ut under borrningen oxå.
  14. Genkoth

    Rund och fyrkantig primärfjäder?

    Jag har en RMK 700 -01 och fick ett tips om att byta till en fyrkantig Almond primärfjäder tillsammans med 11-64 vikter. Men min lokala Polarishandlare hade inte hört talas om en sån fjäder. Finns den och vad är i så fall skillnaden mot en rund Almond?