Arctic cat Pantera 550 eller 800cc + några frågor till.

Schröder

Ny medlem
30 okt 2010
2
0
1
Hej!
Har planer om att köpa en Arctic cat Pantera med avtagbar passagerar dyna för att kunna lasta mer. Kommer nog mest att åka mellan sjöar för att fiska med den men vill ju även ha lite motor för att kunna köra när man är sugen...

Men vilken motor skall man sikta på 550 eller 800cc, för och nackdelar?
Vilka fler touring skotrar har man möjligheten att plocka bort passagerar dynan på?
Vilka är de största skillnaderna mellan en Arctic cat Pantera och en Panther?

MVH Peter
 

matti

Välkänd medlem
7 aug 2004
1.022
1
16
Långå
www.herjedalen.se
Arctics (Suzukis) 800:a är en sjuhelsikes bra motor. Med 550:n blir Panther/Pantheran enbart träig och tråkig. Med 800:an blir den en sleeper som definitivt inte blir sist över sjön ;)

Pantheran är lyxvarianten med allt lull-lull. Du hittar heller inte en 800:a Panther...utan finns enbart som Panthera.

Om du inte gillar hysteriska skidres och gillar att ha styrning när du drar pulka/kälke...så kolla att det är kopplingsblock monterat i boggin. Gjordes från fabrik på de sista årsmodellerna men går också att eftermontera :)

En annan mycket bra touringskoter med borttagbar dyna och med bra dämperi...är Lynx Adventure årsmodell -06 till -08. Om du vill ha rolig motor till denna letar du efter en variant med 600 sdi.
 

Lynxer

Välkänd medlem
18 jan 2009
440
0
16
Uttran
om du inte gillar hysteriska skidres och gillar att ha styrning när du drar pulka/kälke...så kolla att det är kopplingsblock monterat i boggin. Gjordes från fabrik på de sista årsmodellerna men går också att eftermontera :)
Hur funkar ett sån't kopplingsblock?