avgas tcat

pwr2satsfy

Välkänd medlem
3 nov 2007
258
0
16
Halland
Hej, har ju orginal på min tcat 01 värmesköldar på piporna under huven, har precis blästrat och lackat mina pipor och min fråga är om dessa sköldar är nödvändiga eller ej. Vill ju inte att huven smälter eller kablaget som går i huven gör det.

Någon som har erfarenhet av detta?
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.657
806
113
Kramfors
Motorn tror att piporna är längre pga att dom går kallare och du tappar slutvarv. Fungerar så att avgaspullsen färdas långsammare i kalla pipor.

Man kan därimot få lite bättre låvvarvsdrag med olindade pipor.
Det kan också bli problem om snö kommer in genom gälarna i huven så dom kyls ner fort och motorn får då för mycket soppa och surar ner sig Blöddrar.
Kosta på bandage istället och lina hela piporna så får du en aning snabbare uppladdningstid på piporna och en aning mer slutpullver/varv

Optimalaste piporna vore liknade som extrema vattenskotrar har.. vatteninsprutning i pipan en bit upp i varvet för att sedan gå torra, Då får man väldigt långt register och kan då köra kortare pipor utan att tappa lågvarvdraget.

Fan nu fick jag en IDE
Undra om man får platts med en 20L dunk under sadlen med kallt glykolvatten som man kopplar till piporna vuia en högtrycksoppapump ,,Go figure he he

Eller snöinsprutning he he
 

pwr2satsfy

Välkänd medlem
3 nov 2007
258
0
16
Halland
tack för svaret, har köpt ny isolering till piporna, tänkte jag skulle ha dit orginalsköldarna också, ska se om jag kan få upp glansen i dem först!
Jag har strippat en zrt800 -97 helt och hållet och tar och gör i ordning del för del, har en t-cat motor att stoppa i har även köpt delar så jag kan göra en ska Aglt mod med framvagnen, ny renoverade dämpare i boggi, förlängt fotstöden så jag får dit en t-cat -01 kofångare, förstärkt infästning till drivaxeln (variatorsida) plus mycket mycket annat, tänkte jag ska lägga upp en projettråd när det är klart med bilder och annat godis.
Har inte hållit på med skotrar så länge med har ett stort intresse för det!