El

Indy_Classic

Medlem
1 jan 2000
26
0
1
Ifall jag kör med mina h.t.värmare på och slår på hellyset så reagerar varvräknaren den beter sig knepigt och plus att ljuset blir svagare på strålkastaren än om jag harh.t.värmarna av stängd vad kan de bero på? är en indy 500 classic -1989
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Förmodligen helt enkelt att handtagsvärmarna drar mer ström än vad lysspolen orkar ge. Varvräknaren matas också från lysspolen och får därmed också problem när spänningen sjunker för mycket.

Kolla förresten att du inte har för stark strålkastarlampa, det ska vara en standard H4, 60/55 W!

Om problemet har dykt upp "av sig självt" så kan orsaken vara att lysspolen brukar vara lindad med flera parallella trådar. Om det är avbrott i någon av dem så blir spänningsfallet för stort. En klassisk orsak till det felet är om startapparaten har havererat så att det har sprutat fjädrar och smådelar kring svänghjulet, någon liten pryl kan leta sig in innanför svänghjulet och skrapa sönder spolarna.

En sak du ev kan göra för att minska handtagsvärmarnas strömförbrukning är att se till att koppla värmeelementen i serie, inte parallellt.
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Koppla så att strömmen går genom först den ena och därefter genom den andra till jord (som lamporna i en elljusstake).
 

fmf_polaris

Medlem
2 feb 2006
16
0
1
Falun
tror du har ett litet problem

I värsta fall kan du ha stött på något som jag gjorde med min förra skoter det va så att när jag hade det kopplat på det viset som han säger så gick hela systemet åt fanders det slutade funka allt efter att jag hade kört så en säsong det funkade ju den säsongen ut men inte mer än det sen dog allt och då menar jag Allt det vart nå fel så gör det noga och läs i en handbok om du har en sån annars ta kontakt med någon som är duktig och kan de där väldigt bra