F800 2012 boggiedämpare som sten

Dentonmedreven

Välkänd medlem
18 feb 2013
136
1
6
Sundsvall
Körde lite led förra säsongen och märkte att det var som att sitta på en ofjädrad skoter, gick inte att köra snabbt alls. Direkt hela mattan/boggien var över ett gupp och allt "landade på backen" så kändes det som att dämparna bak var helt stumma. Kör inte supermycket led annars men just denna resa var jag med ledåkare och då märkte man av att fjädringen var knasig. Gick inte att jämföra med polarens Lynx Boondocker 2012 som var att sitta i en mjuk fotölj i jämförelse. Vad kan man göra för inställningar på dämparna och vad är det ens för dämpare i boggien på denna? Tror det är Fox Zero pro. Tacksam för hjälp och teorier. Jag väger ca. 75kg och skotern har vart körd dragracing med innan på gräääääääs.

Att tillägga, endast på led man märker av det och när mattan "droppar" från en knöl/gupp som lätt bildas på alla skoterleder, behöver inte vara stora gupp alls utan enbart 1 dm.
 

nikkeolsson

Aktiv medlem
23 dec 2010
78
0
6
Piteå
lät ju konstigt om skotern är helt stum, kanske demontera dämparen och lämna in så någon får se över shimsningen.
 

Dentonmedreven

Välkänd medlem
18 feb 2013
136
1
6
Sundsvall
Flyger jag lite så tar ju dämparen lite grann men det är just smågupp som tar hårt, hade velat veta vad jag har för dämpare till att börja med å sen vad man kan göra för justeringar. Sitter också å funderar om dom gjort nån iställning för dragracingen