Mattbyte Cobra Touring-92

storoxen

Medlem
8 feb 2012
40
0
6
Har en touring med halvkass matta och hade planer på ett byte ! vad finns det för mattor att tillgå ? Nya eller finns det mattor som passar från andra märken med en lättare ombygnad av boggin?
 

Eliminator

Välkänd medlem
6 feb 2006
1.120
0
36
Sundsvall
Börja med att ta reda på vilken längd, bredd och delning du har på din matta! Sedan är det bara att söka som en galning på blocket eller här i Säljes på forumet!
Många märken har samma delning på mattorna tex 2,52" 3" osv osv
Vill du förlänga till en längre matta i samma veva så är nog enklast att köpa ett förlängningskitt (bygger på skenorna bakåt) från tex blingfactory.

Lycka till!
 

bcool

Välkänd medlem
20 mar 2008
5.277
5
38
Luleå
Du har 2,52" delning, förutsatt att det inte är bytt matta och drivhjul nån gång.

Angående ny matta, så får du nog sikta på en som är 3650mm lång, då din längd inte är så lätt att få tag på. För att inte säga helt omöjlig. Om mattsträckarna inte går att sträcka 6,5 cm till så får du flytta boggien bakåt motsvarande, eller helt enkelt tills mattsträckarna räcker till.

Angående kamhöjd, så borde en 32mm kunna gå in om du flyttar ner den övre hjulaxeln ca 1,5-2 cm.

För att testa kamhöjden, så kan du lägga en tex 34mm brädbit mellan kammarna på din befintliga matta och dra runt den, då ser/hör du om den tar i någonstans, eller obehindrat passerar igenom tunneln.

Din orginalmatta är 40 cm bred, men det finns dåligt med den bredden, dagens mattor är oftast 38 cm bred. Detta funkar utmärkt.

Slutsats: Ring runt till alla Yamahaåterförsäljare du hittar, säg att du behöver en Ripsaw 3650x380x32mm matta. Och att du är villig att betala 1500:- + frakt. Jag vågar nästan lova att du kommer att hitta nån som nappar. Dom byter mattor på nästan alla nya Yammor till högkamsmattor, så dessa ligger i drivor hos dom, sprillans nya.

Lycka till.