Nybygge av crossbana i Luleå, boden, älvsbyn område

8 dec 2008
20
0
1
Luleå
Då har ett projekt börja växa fram allt eftersom. Tanken är att bygga en crossbana i så bra läge som möjligt i närheten av Luleå, boden och älvsbyn. Frågan är bara vart den skulle passa bäst? Så att så många som möjligt kan ta del av detta. Kanske om det byggs mellan Luleå, Boden och älvbyn med anslutning nära leder? Ungefär 2-3 hektar och då kommer det bestå av ca 100 gånger 200 meter ren crossbana. Sen ska det finnas tillgång till 2 st ramper och även en butik med verkstad. Sedan ska det ev finnas ungefär 50 gånger 50 meter att tillgå med en paintball bana där man kan hyra allt som behövs, allt från kläder till själva skjutvapnet med kulor.


Det här är då ett projekt som har börjat läggas fram, och frågan är då hur ni runt det här området ser det. Är det någonting att satsa på eller kommer alla sandtag, ängar och diken översvämmas av skotrar? med en galen markägare hack i hälen :stupid:
Är det här någonting som lockar, eller finns det helt enkelt redan för många banor i norrbotten?

Tror det hade varit awsome!
 
8 dec 2008
20
0
1
Luleå
Av privatpersoner i Luleåområdet som kommer äga och driva, ifall idén skulle slå i kraft. Med viss hjälp av företag som ställer upp med utrustning av olika slag i utbyte mot lite reklam.
 

dennis_f

Välkänd medlem
1 jan 2000
122
0
6
Piteå Sverige
Det brukar inte vara helt enkelt att få tillstånd att anlägga en motorbana (avsett vilken sort det är). Så det kommer nog att spela stor roll i vart banan skall ligga. Och om det finns ängar/skogsplanteringar eller dylikt i närheten kan du nog räkna med att det blir sönderkört. När nått drar mycket folk är det alltid nån som inte kan sköta sig.
 

Yamaha.Srx.700

Välkänd medlem
14 apr 2009
2.224
0
36
Överkalix
Det är som dennis_f skrev jävligt svårt att få tillstånd att bygga en bana. Vi hade för två år sen planer på att bygga en crossbana i Överkalix. Bland annat var jag själv och några kompisar med och även nordisk maskintjänst skulle vara med att hjälp till med grus/sand och allt som behövdes, vi hade som allt klart men då fick vi det tråkiga beskedet att vi inte fick bygga för den griniga markägaren som klagade på att det skulle förstöra hans skog fast platsen vi skulle bygga på var en gammal stenkross som inte användes längre och det var en plätt på ca 100m i omkrets där det bara var sand och grus.
 
Last edited: