PANIK!! pro rmk 600 2012 startar inte!

Steppo

Aktiv medlem
28 jan 2008
82
0
6
Junosuando
Tjena har en pro rmk 600 som inte startar nå mer! Lät den stå på tomgång så den skulle bli varm efter en liten stund så dog den bara å nu startar den inte nå mer. Man ger en sup så går den igång å sen slocknar när supen tar slut. Haft lös slangarna från bränsle pumpen å dragit som satan men de kommer inte nå soppa från pumpen. Vad kan det vara för fel?

Tack för snabba svar på min fråga :)
 

asker

Staff member
Moderator
9 jan 2005
14.123
954
113
Stora Blåsjön
Om du kollar vid kablarna ovanför primären så har du 3st vita lösa honkontakter, 2st av dom är lite större med 3st hål och den tredje är lite mindre och bara 2st hål. På den tredje kan du koppla in ett batteri på 12v då ska soppapumpen gå. Gör den inte det så är nog pumpen död.
 

Steppo

Aktiv medlem
28 jan 2008
82
0
6
Junosuando
Testade köra ström i vita kontakten men hörde inget från pumpen. Tog lös kontakten som sitter vid pumpen å körde ström dit direkt hände inget då heller. Måste vara pumpen som är trasig :) ska testa byta å se vad som händer.
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Ibland kan elektriska bränslepumpar fastna ihop pga skräp, som kan komma in t ex om sugsilen har gått sönder. Man kan ofta få loss dem genom att knacka på pumpen (knacka INTE mitt på den cylindriska delen där elmotorns magneter sitter, då kan de spricka eller lossna, utan knacka nära sugänden där själva pumpen finns). Ett annat knep är att tillfälligt koppla in pumpen med omvänd polaritet så att elmotorn går åt fel håll. Detta bör dock endast göras om man vet att det är en traditionell kollektormotor utan inbyggd elektronik.