Skotercross..

Peete

Medlem
13 dec 2005
26
0
1
Ö-Vik
Hejsan allt skoterfolk!
Jag har en fråga och den lyder: Ungefär hur mycket kostar den första säsongen man kör i skotercross?
är nämnligen sugen på att börja köra nu. är 15 år och då är det väl 380 klassen som gäller?
Hur mycket kan det kosta hela kalaset?
Får man sponsorer första året eller är det bara när man blivit rutinerad?

Hare bra //Peter
 
E

Ej medlem/Inloggad

Kostnad

Beror på vad du köper för maskin; vilka tävlingar du ska köra, antal övernattningar med m.m. Om du bara prövar på och kör någon enskata crosstävling och backe så kan du klara dig med en billgare maskin. Allt beror förstås på vad du själv vill satsa. Anmälngsavgiften till tävlingarna är vanligtvis 150 kr- Sen ska du ha skydd och föräldrarnas intresse och välvilja. Men om du har maskin och skydd så behöver en säsong inte kosta allt för mycke, men räkna med ca 10 000 kr i bensin reservdelar, övernattningar m.m ( beror givetvis på hur många tävlingar du kör, var de går osv) Licenseavgiften är 825 kr för hel säsong, men det går även att lösa engångslicens. Ta gärna kontakt med din skoterklubb.

Maskin och skydd har faktiskt ett andrahandsvärde så det ska man inte räkna in allt för stor kostnad under ett år, de ska betalas men värdet vara ett antal år. De går även att om man har tur att hitta skydd begagnade, men köp en ny hjälm.

Ta gärna och pröva på om du känner för det. Man behöver som sagt var inte åka på det nyaste och dyraste utan man kan pröva på med en billigare amskin, typ polaris 340. Inte det motorstarkaste, men man får lära sig att köra rätt för att vara med.

Lycka till.

TL