Skotern dör SKS 700 -99

McH

Medlem
20 mar 2007
6
0
1
Piteå
Jag har en 700 Sks - 99 och har ett irriterande problem.
Skotern dör lite då och då. Ibland kan den gå i 30 minuter ibland 2 min och sedan helt plötsligt stannar skotern, sedan kan man dra igång den direkt(ibland måste man vänta en liten stund). Den verkar dock gå bäst när den har blivit riktigt varm.
Jag har haft upp förgasarna och bränslepumpen och inga fel, har även kollat kontakterna till stoppen och microbrytaren vid gasen men ingen skillnad. Misstänker cdi boxen eller tändplattan men har hört att man inte
får dom här felen om det ska vara fel på dessa (då får man inte igång den).
Vad kan jag kolla mer?
Har nån annan haft dom här problemen?
Snälla hjälp jag blir snart tokig.
 

attest

Aktiv medlem
6 mar 2007
98
0
6
Borlänge
www.stormlyktan.com
Det är vanligare att skoter lägger av eller misständer(cross-firing) när den når arbetstemperatur än att den inte alls går att starta när cdi-lindningen på statorn är skadad.:rolleyes:
 

Sewmonn

Medlem
8 mar 2006
46
0
1
Kalix
min systers killes betedde sig xakt likadant och då var de för att han inte hade R stift och cdiboxen vart mongo och slutade tända
 

McH

Medlem
20 mar 2007
6
0
1
Piteå
Vilka stift böt han till "Sewmonn"?
Kan det ha nått med tändningslåset och jordningen till det att göra?
Jag fick tips att byta tempgivare (den kan ha fått sig en knäck, för när skotern började gå så här så hade skotern gått varm)
Första reporna när jag bytt givare så gick den bra, den höll på att dö men stannade inte. Men i morse så skulle jag ut och prova så tjuvstannade den igen. När den sen blev riktigt varm så gick den bra !!
Irriterande !!
 

McH

Medlem
20 mar 2007
6
0
1
Piteå
Jag vet inte men jag tror att det är nått tändningsfel. Om det skulle vara
chocken som låg på så skulle den knappast vara så lätt att starta direkt efteråt, då skulle den vara sur. Jag har också provat att prima eller choka den just när den dör men den hostar inte ens till utan dör iallafall.
 

Norrmx

Ny medlem
24 mar 2007
4
0
1
luleå
Ja tycker de låter som tempgivarn.
Polaris har ju en sån sak så att den bryter tändningen om den skulle gå varm och då börjar den gå fett allt för att inte den ska värmenypa.
Om kablarna är av så tappar du all effekt och den bara böar när du gasar och glappar den så kan du ju få effekt men ibland bryter den för att den tror motorn går varm.
 

mr ice

Ny medlem
4 mar 2008
2
0
1
Vännäsby
En kompis skoter höll på så där vi kollade allt! Bränsle pump osv.Efter mycke felsökning hittade vi felet.Det var brytaren som sitter i gasblocket.PÅ hans xlt fick vi veta att det finns en svart-vit kabel som går från kopplingsdosan till cdi boxen,om man drar isär den så kopplar man bort all extern el dvs stoppknapp och "dömansgrepp" osv om den går då så är det inge fel på tändplatta,cdi eller tändspolar.