Xenon problem lynx rave 600 sdi

bbosse

Medlem
25 sept 2011
36
0
1
Hudiksvall
Monterade dubbla xenon H4 idag på skotern, men funka inte så bra. Började med att koppla in och testa allt, startade skotern och de lyste bra. (Förutom att de gick inte ändra mellan hel/halv) Sen drog ja alla kablar snyggt och koppla allt, när ja skulle provstarta ville den inte tända, testade att ta bort plus från xenonet på batteriet och då starta den direkt. Vet inte om de kan vara nå gjord fel? Allt är kopplat rätt och ballasterna borde väl kunna sitta mot ramen utan att de ska störa? eller vet nån om man måste ha nått special inkopplat just för snöskoter?
 

Triple800

Välkänd medlem
1 jan 2000
1.845
5
38
41
Boden
Dålig laddning i batteriet kan göra att dom inte vill starta ibland med xenon. Sen måste du sätta ett motstånd på ena org. lampkontakten då styrningen till relät ej räcker som förbrukare därav går de inte att växla mellan hel och halv.

Fick hålla på ett tag innan de fungerade när ja hade en likadan lynx för nåt år sen. Blev även så att jag satte en liten brytare så man kunde släcka lyste helt ifall de var kallt när man skulle starta, sen när maskinen var igång tände man xenonljuset via brytaren.

Testade med både 35w och 50w å de var betydligt mer svårstartat med 50w då den kräver mer ström i tändögonblicket. Hade mina ballaster precis under eller ngt. framför lyset.
 

bbosse

Medlem
25 sept 2011
36
0
1
Hudiksvall
Tack för ett bra svar! :)

Okej ja förstår, vad för typ av motstånd är det?

Ja de kan ju va smart att sätta en brytare, funderade på det faktiskt, köpte faktiskt 50w till min tyvärr :(

Vad hade du för typ av ballast, va de nå speciella fukt tåliga? Känns som de finns risk att dom inte håller så länge på en snöskoter...
 

bbosse

Medlem
25 sept 2011
36
0
1
Hudiksvall
Hittade en annan tråd där ja tror fått svar på problemet, ska testa när ja kommer hem i veckan...

Sv: 600 SDI strular efter xenonkonvertering

Hej!
Har haft lite problem med xenon konvertering på sdi maskin,
Jag har testat med knappar för att starta lysena separat, jag har testat med ett separat batteri till xenonet och inget har hjälpt maskinen går dåligt eller dör vid start av xenon.

Felet var att jag monterat ballasterna på ramen. Monterade dom på en plastskiva med lim och buntband och sen fungerade det. Alltså ballasterna får inte sitta jordade mot chassiet.
 

Triple800

Välkänd medlem
1 jan 2000
1.845
5
38
41
Boden
Hade både 35w och 50w ballaster skruvade under lyset utan problem.

Körde ca 1 mån med 35w och sen med 50w ca 2 mån sen en hel vinter på annan maskin utan att dom gick sönder.

Använde ett effektmotstånd ja hittade på jobbet med en typ av kylflänsar på, dock ingen aning om värdena.
 

bbosse

Medlem
25 sept 2011
36
0
1
Hudiksvall
Testade i helgen igen, la drivdonen på sidan och starta skoter med båda lamporna ur-kopplad, började med att koppla på ett lyse, de blinkade till lite och sen hoppa de igång direkt, när ja koppla på andra xenon lampan så dog skotern igen :/ har batteri på laddning nu så ska ja testa igen sen.. krånglar de mer så skiter ja helt enkelt i xenonen :p