Senaste material av Peter O

  1. Peter O

    Beställning från USA

    Dels beror priset på hur snabbt du vill ha grejorna. Jag tog hem en strålkastare från USA till min Phazer. Med prioriterad flygfrakt hade jag grejorna inom en vecka. Kostade 40 dollar
  2. Peter O

    beställning från usa

    Tullavgiften är bara 2-3 procent på värdet. Det roliga kommer om du måste betala moms. 25 procent på värdet.
  3. Peter O

    skoterklubb i abisko/riksgränsen

    www.vinterstaden.org håller hus i Kiruna.
  4. Peter O

    Transportera bensin?

    Granngården sålde Agrols 4- takt miljöbensin (akylat) förut i 25 liters plastdunkar. Det var detaljhandelsförpackning. Vet inte vilka storlekar Aspen har på sina dunkar.
  5. Peter O

    Transportera bensin?

    60 liter bensin i dunk 333 liter bensin enligt ADR-S 999 liter diesel enligt ADR-S Om man ska hårddra det hela så är inte en jeepdunk med bensin detaljhandelsförpackad försäljning, för macken säljer ju inte en fylld jeepdunk.
  6. Peter O

    Lofsdalen, åkbarhet?

    Jag åkte från Storsjö Kapell - Särna den 9/3-07 alltså på Fredagen då var lederna i stort sett helt perfekta. Skoterklubben var ute med vesslan och sladden både på Måndag och Fredag. På Måndan mötte vi den söder om Särvsjön och på Fredan körde vi om den söder om Hede.
  7. Peter O

    Rotax 800 svårstartad när varm

    Min bästa teori är att kylvätskan värmer upp bensinen i förgasarna så pass mycket när man stannar att bensinen börjar att vaporisera, eventuellt kanske det kan bildas ånglås i förgasarna. Speciellt om man har kört sakta och tempen har gått upp mot rött. Har upplevt samma fenomen, därför satte...
  8. Peter O

    vilka skidor ?

    Det är ju inte lika lång fjädringsväg om man jämför med en kortbandare, cirka 250 mm i boggien. Självklart kan man småflyga lite grann över kullarna
  9. Peter O

    Nyår skoteråkning/Boende N-V om Östersund..

    Har du ringt till hotellet i jänsmässholmen. www.jansmassholmen.com www.ansattfjallen.com är en bra sida för boende och service runt Åkersjön.
  10. Peter O

    vilka skidor ?

    Renegaden är ingenting att hoppa med.Vet av egen erfarenhet.
  11. Peter O

    vilka skidor ?

    Du kan ju sätta dit nya pilotskidor
  12. Peter O

    Redan en till salu. Yamaha phazer mountain lite -07

    En ny phazer med smartcheck kostade ju 90000 kr, i allafall min.
  13. Peter O

    Temp-mätare 670x -99

    Tjena, om det inte finns några tomma kontaktdon måste du koppla in dej någonstans på + (gul) och - (gul-svart). Fick du inte med kontaktdon och stift i satsen så att du kan koppla ihop kablarna som synes på bild jpg 2. PÅ min -02 renegade var det fördraget med tomma kontaktdon så det var inga...
  14. Peter O

    Led: Vålådalen (Vallbo)- Ljungdalen

    Åk från vålådalen så kommer du snabbt ut på fjället, det är bara att följa skoterleden. Jag har själv åkt från storsjö kapell - tåssåsen -vallbo - vålådalen - ljungdalen - storsjö kapell. Jag skulle gissa på att det cirka 6-7 mil.
  15. Peter O

    Ställbar spårvidd

    Enkelt uttryckt så ska du rotera styrspindlarna 180 grader. Lossa och lyft upp styrstagen från splinsen på spindlarna, märk upp på ovansidan så att du får samma inställning på skidorna som förut. Kom ihåg att vända runt skidorna så att snokarna är åt rätt håll.Lycka till.