Björkliden

kenth

Välkänd medlem
27 sept 2011
1.397
2
38
Säter
Ja, ta en sväng upp till Låkktastugan. Kör sedan vidare mot Riksgränsen, men sväng första vänster uppöver Åsen och ner på andra sidan. Där hittar ni en del enklare branter att leka i men kör då vidare genom dalen och ni kommer fram till utförsbrant som brantar på sig allt mer eftersom. Hitta rätt ställe att glida ner på och så är ni i Kårsavagge. Rätt brant både här och där och vill ni tillbaka mot Låkta så får ni ladda på för att komma upp, som en local Yamaha förare sa- jo du må som knu-lla upp han ordentligt för att ta dig upp, men hä ska nog gå fint.
Vill du ha större utmaningar får du styra mot Rubens brant. Om du törs förstås. Det har skrotats ett flertal skotrar i den branten. Värt ett besök med eller utan toppstigning:) Hur som helst svinkul åka i de större branterna, men endast vid klart väder. Kolla vädret ofta. Vid minsta Misstänksamt, ta er till baka till leden. Det är ingen hit att yra omkring i högalpint område med dålig eller ingen sikt alls.
Blir det dåligt väder är det bara att lägga ner de planerna för att istället bege sig till låglandet mellan Torneträsk och Riksgränsen. Skydd av lite träd och väldigt kuperat. Det finns många smultronställen där. Håll er väster om älven. Sameland på andra sidan. Kör inte ner på isen. Det är bra fart i älven så åker ni ner i ett av alla meterdjupa hålen så kommer både du och skotern ut i Torneträsk. Vi lekte runt i dagar i det området. Hopp o lek i östliga vinddrivor, skogsåkningen är helt ok emellanåt och bäst är klättringarna. Kör ner mot älven och tillbaka upp igen. Om o om igen. Svinkul! Närmare Gränsen till så kommer fler större lockande branter att klättra i. Var försiktiga och kolla snölager. Varje dag! Lyssna med grabbarna som jobbar med att spränga laviner. Dom har dagsfärska prognoser, men kanske inte just i den branten ni ska köra. Känns det osäkert, åk vidare och återkom istället en annan dag med livet i behåll. Och kör inte in på Norska sidan. Helikoptrarna takes u by surprise. Ta med käk ut, extra ombyte extra handskar. Det blir kallt att köra hemåt på kvällen. Ta gärna svängen förbi passet mot Låkta på vägen o käka grymma våfflor och titta på norrsken om ni har tur. Ride safe!
 
Last edited: