canbus pro rmk?

Antonol

Välkänd medlem
1 mar 2007
2.881
2
36
Strömsund
Precis, xenonljus kräver en stark startström men kan sedan i princip gå utan ytterligare strömkälla. Finns inte tillräcklig startström blinkar lamporna frenetiskt. Ska konvertera min framöver, återkommer om det.
 

Sir Alop

Välkänd medlem
30 sept 2011
1.078
0
16
Det funkar garanterat!
Jag har kört xenon en hel säsong på min fd rmk utan batteri.

Det enda som hände 2 av 10ggr var att en lampa inte tändes vid start,bara slå av och starta igen så var det löst.

Har planer på att sätta in på den nya också.
 

Sir Alop

Välkänd medlem
30 sept 2011
1.078
0
16
Tveksam att den har canbus.

Däremot säljer väl företaget delvis för att dom tar ut mer för en canbussats men även för att canbus funkar på dom utan,men en vanlig sats funkar inte på en som kräver canbus.
 

black_sirpa

Välkänd medlem
13 jul 2006
380
0
16
33
Kiruna
Men varför lyser inte xenonen i lamp kontakterna? Men i cigg uttaget.
Å den laddar 14v på tomgång, å jag har provat hålla fullt, men ige
Lyse. Å det är h13 anpassade för 2t
 

Skotertoken

Välkänd medlem
12 jan 2007
2.180
0
36
Arvidsjaur
Du har väl ändå likström till cigguttaget men växelström till lamporna. Och din xenonsats drivs förmodligen på likström, vilket gör att dom blinkar om du sätter dom på växelström. (har själv testat) :)

Det där dom brukar skriva att det är anpassat för MC eller skoter är att lampan är mer stryktålig. Det du ska ha (oftast) i en skoter är en ballast som är anpassad för växelström.
 

800rules

Medlem
18 jan 2008
25
1
3
Har provat att koppla in xenon på min RMK men det gick åt skogen. Jag har batteri. Dom funkade i ca 5 minuter sen heldött. Har kopplat ström direkt på ballasterna och konstaterat att dom är hela. Relät som följde med verkar däremot ha kastat in handduken. Har fått information om att man måste likrikta styrsignalen till relät eftersom det tydligen är pulserande likström (nästan samma sak som växelström) till lamporna.

En annan sak som jag konstaterade var att indikeringen för helljus lyste hela tiden oavsett ifall man hade halvljus eller helljus. CANBUS???

Någon som har nå info???
 

eritor

Välkänd medlem
17 aug 2004
208
2
16
40
Pajala
De här med CANBUS och xenoinkit är bara blahabla. Finns ingen bil, skoter eller what so ever som har canbus till matningen av glödlamporna.
CANBUS är ett dataprotokoll där flera datorer kan seriekopplas och prata med varandra genom två ledningar, canbus HI och canbus LOW. Används i de flesta nyare bilar.
Alltså, har du fjorton datorer seriekopplade så behöver det inte gå en specifik kabeln mellan dator 3 och 12 om dom har något att säga varandra.

Varför många firmor använder "CANBUS" på sina xenonkit har å göra med att dom är avstörda så dom inte ska störa canbussignaler om det löper sådana kablar i närheten. (CANBUS är väldigt störkänsligt)
Men det har ingeting att göra med själva tekniken i sig.
Rätt benämning vore EMC avstörda.

Förövrigt har PRO RMK canbus system. ECU och instrumentpanelen pratar via canbus.
 

Pitabroed

Välkänd medlem
7 nov 2005
3.255
78
48
Övik
Är väl att LKM (som den bl.a. kallas, LjusKontrollModul) pratar med övriga systemet i t.ex. en bil med canbus protokollet. LKM'en mäter ju vad det är för last som kopplas till de olika kretsarna och är den för hög eller låg så varnar den ju. En xenonsats med sk. "canbus funktion" innebär ju dels som du säger att dom är bättre avstörda, men även att dom har en inbyggd extra last som gör det möjligt att sätta ett 35w kit på en bil som det standard sitter 55w på. Visst är det så att inget fordon kör canbus till lamporna, men är förmodligen ovan nämnd anledning som gör att dom kallas så!