El problem yamaha nytro

miltonoberg

Ny medlem
24 feb 2024
1
0
1
18
Sverige
Tjena! har en yamaha nytro x-ride 153 2012 och har problem att den bränner 20amp säkring till tändningen så har ju nån kortis nånstans kollat typ nästan allt kopplat ur kontakter, kollat skadat kablage och liknande, är det någon här som vart med om liknande? Haft den även på verkstad och dom säger med 99procent att de är ecun som är bränd så kikar här oxå om någon har en ecu eller vet om de går få tag på nåt mer ställe en yamaha då den kosta 11 tusen. Kanske nån här har någon att sälja eller om nån vart med om liknande problem? Mvh
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.634
798
113
Kramfors
En ecu måste gå att få tag på skrotar eller sätt ut köpes på Facebook men de låte underligt att ecu skullke bränna säkringar. Laddar den normal volt typ 13,8-.14,5v? Funkar alla lysen och displayen helt normalt?
Har du koklklat kabeln till baklyset att den inte är skavd mot något för den brukar ställa till tändningsfel på alla maskiner när ström går ut i chassit. De är ett av de vanligast felet då motorer tappar gnista eller bränner säkringar ryck ur den kabeln så tidigt som möjligt i kabelhärvan.