formula z -95a

Mucc

Medlem
1 jan 2000
14
0
1
Boden Sverige
Har en formula z -95a, men den har en 583 r.a.v.e motor på skoterbanken står det att den har en 581, hur kan det komma sig? vet inte om det är nå motorbyte.
och den går riktigt dåligt, när man är ute och kör, så kan den plötsligt stanna och typ sota igen, sen så blir den svårstartad och ger rejäla avgasknallar, vad beror det på? vet inte om den får för mycket soppa eller bara olja, för problemet uppstår flertalet gånger då man har lite bensin kvar i tanken, och så går den inte att få igång.
och visst ska den gå på 95 oktan?
 

Lidde

Välkänd medlem
1 jan 2000
200
0
16
Angående "skoterbanken" ska du nog ta det du läser där med en nypa salt. Allt fylls ju nämligen i av "vanligt" folk och siffrorna är alltså inga fabriksdata utan egenhändigt komponerade av optimistiska (och ibland mindre glada) Svenssons, dvs såna som du och jag. Så om tio stycken anger att en viss skoter har t ex 583 cc motor och tio andra skriver att den har 580 cc så blir det ett medeltal dvs i detta exempel då 581,5 cc. Samma är det med antal hk. Men generellt kan man nog säga att ju fler som gör inlägg om en modell desto mer tillförlitliga siffror är det, rent statistiskt.

Så funkar det med skoterbanken, ett bra, men inte alltid så tillförlitligt, hjälpmedel. :)
 

ApeX

Aktiv medlem
1 jan 2000
68
0
6
40
Stora Blåsjön Jämtland
D e 583 motorn du har... Vet int om nån 581 från skidoo iaf.
Ja hade en 583 motor förut. å den sotade igen stiften men ja bytte till Br9EYA stift. Å d funkade fint.
Ja ha även haft problem me att den gick som en kratta å var svårstartad. å d beroddde på att ena kolven int alls mådde bra så den hade nästan inge komp på den cylindern... Vet int alls om d e d som e ditt problem men kolla kompet på cylindrarna så ser du..
 

2stroke

Välkänd medlem
31 dec 1999
4.445
2
38
Norrbotten
www.lynxtalk.se
Ang. fel i Skoterbanken....

Lidde skrev:
Angående "skoterbanken" ska du nog ta det du läser där med en nypa salt.
Allt fylls ju nämligen i av "vanligt" folk och siffrorna är alltså inga fabriksdata utan egenhändigt komponerade av optimistiska (och ibland mindre glada) Svenssons, dvs såna som du och jag. Så om tio stycken anger att en viss skoter har t ex 583 cc motor och tio andra skriver att den har 580 cc så blir det ett medeltal dvs i detta exempel då 581,5 cc.
Samma är det med antal hk osv osv
Men generellt kan man nog säga att ju fler som gör inlägg om en modell desto mer tillförlitliga siffror är det, rent statistiskt.

Så funkar det med skoterbanken, ett bra, men inte alltid så tillförlitligt, hjälpmedel. :)
Om NI som användare av Leden och Skoterbanken hittar fel, så tveka inte att E-maila in dessa fel till oss Moderatorer så fixar vi till dem.

Desto mera rätt i Skoterbanken desto bättre för oss alla skoterägare..... :D

- - - - - - - - - - -