Ingen gnista på catten

bepett

Medlem
9 dec 2012
22
0
1
Köping
Hejsan jag har en Panthera 440 gl -96 som gick bra på kvällen innan vi sluta åka. På morron därpå så var den heldöd,inte 1 enda gnista.Finns det nån som har några tips för felsökning och eller vart man kan hitta ett elschema till den.Tack på förhand.
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.643
802
113
Kramfors
Försök gärna tjuvkoppla motorn i första kontaktplint ut från stator så du utesluter resten av chassits elsystem.

Om du har tur hittar du beskrivning om tjuvkoppling på youtube ,,sök stator panhtera 440 96.

Om du inte hittar tjuvkopplings beskrivning så tjuvkopplar du en enhet i taget. Typ Dödarknapp/dödmansgrepp/tändningsnyckel ja allt som har med dödning av motorn att göra.

Endera har din maskin öppen krets eller stängd vilket innebär att endera ska du bara dra isär kontakten eller lopa i plinten. De flesta 96or AC brukar man måsta dra isär kopplingen och kortsluta mellan två stift. Bara testa dig fram du sabbar inget om du kopplar lite fel.

Om du inte hittar några fel i stoppsystemet är det stor risk att statorn är väck. Det är sällan cdi eller tändspolar flyger.

Om så är fallet mät statorn med ohm mätare (om du hittar värdena den ska ha).
 

pezon

Välkänd medlem
1 jan 2000
1.462
1
38
Om jag kommer ihåg rätt så jordar man den ensamma kabeln från CDI:n

Ett vanigt fel på dessa maskiner är glapp i kabeln mellan cdi och tändspole.
 

bepett

Medlem
9 dec 2012
22
0
1
Köping
Nu har den startat igen men vet inte direkt vad det var.Fick in den i värme så det kanske hade frusit i nån stopp???!!! Tagit isär alla kopplingar och gjort rent.Men nu så har ett annat fel uppstått.Den startar lätt men vill inte varva upp,bara "brölar" kanske inte får tillräckligt med soppa,det spelar ingen roll med choke heller.
 

Neko

Välkänd medlem
5 jun 2011
458
2
18
Gör som Boost III säger, koppla förbi kabeln från statorn och prova igen. Det senaste problemet kan vara TSS som spökar.

Här är videon som beskriver hur du gör:

[video=youtube;GPpzQL8J9ik]http://www.youtube.com/watch?v=GPpzQL8J9ik[/video]
 

bepett

Medlem
9 dec 2012
22
0
1
Köping
Vill bara tala om att nu så går den igen,hitta direkt inget fel!! men den bara behövde ha lite "kel och smek" och vem behöver inte det.God Jul på er alla och tack för tipsen.(har haft isär och rengjort alla kontakter,bytt soppa etc.)