Intressekoll - Ny tävlingsgren veteranskoter

marino carlsson

Välkänd medlem
30 nov 2006
148
0
6
LYCKSELE
Hejsan allihopa, snart är de vinter å dags att hitta på nya roliga jippon att fördriva tiden med.
Vi har ett samarbete på gång med Lycksele Travet då dom vill marknadsföra sin arena och sin verksamhet och då har jag spånat om en ide som ser ut som följande.
Dom vill ha LIVE-spel på hästar så då är tanken att en lördag när de är v75 någonstans så skall man kunna komma på travbanan till deras resturang och spela på travet och följa detta LIVE.
Före eller efter så ska vi köra en veteranskotertävling där man kör i lag om ca: 4pers på en skoter. Man kör två klasser fast de får köra samtidigt. 1 cyl & 2 cyl skotrar ej nyare än -85 och de gäller även Motor & Boggie. Krav på bladfjädring.
Själva tävlingen år ut på att hinna så många varv som möjligt under 2 timmar med 4 heat a 30min vardera inkl heatstopp. Detta är som i skoterfolkrace fast 2 timmar istället för 4 timmar.
Detta känns roligare än att bara ha en dragracetävling då de blir mycket mera körtid för er deltagare. sedan kanske vi kan lägga till en utslagsstege med dragrace under arrangemanget. De är inget problem.
Travbanan är ju 15meter bred så de finns ju gott om utrymme för omkörningar och spårval för den som bara vill vara med för att de är roligt å köra.
Sedan kör man skotercafé och har en utlottning bland alla som tar sig till travet med en skoter för att få många moderna maskiner att gå runt å dregla på även.
Håller å kollar med länsstyrelsen om de går att ordna någon form utav lotterispel på tävlingmasskinerna även så folket kan spela på maskinerna fast sedan blir de en lotteridragning bland de som valt samma.
Detta är grundkonceptet som självklart går att ändra/tillägga på/till om de finns rimmliga önskelmål eller nog många som komenterar detta och kommer med konstruktiva förslag.
Detta är alltså en INTRESSEKOLL & ingen anmälan så ni som tycker detta skulle vara en kul grej får gärna kommentera med era synpunkter så vi kan sy ihop påsen och göra verklighet av detta.
Mvh Marino Carlsson (Lycksele Motor Ungdom)
 

fräser.

Välkänd medlem
19 sept 2007
124
0
6
Lse
Det låter mkt bra. Men ska ni inte ha dragracetävling i stan i år? Det var mycket trevligt. Kanske ni skulle ordna nån som skulle vilja hoppa ramp på tex torget, det skulle vara jävlit roligt :)
 

marino carlsson

Välkänd medlem
30 nov 2006
148
0
6
LYCKSELE
Vi funderar väl på att försöka få anordna ett till stadsrace, får se vad dom säger på farbror BLÅ stationen i år. Gick ju smärtfritt i fjol så de borde inte vara en omöjlighet.
 

marino carlsson

Välkänd medlem
30 nov 2006
148
0
6
LYCKSELE
Nu börjar de närma sig lite info ang mina planer.. de blir av en cup och bara jag fått bekräftat reglementet med resterande gubbar i föreningen så kommer info ut med alla datum och olika regler med plats osv.



Det jag kan säga är att klasserna vi tänker köra ser ut som följande.

Klass 1: -85(chassie-motor-boggie), 1 cyl, fläkt/fartvindkylt, ej dubbad matta.

Klass 2: Samma som klass 1 fast med 2 cyl.

Klass 3: OPEN MOD, -85(endast chassie), resten fritt, dubb tillåtet, LC. så vill någon sätta ner en 08:as 1000cc motor i en elan så varsågod. Bara ni har bromsar för det.

Reglement kommer upp samtidigt som övrig info. Vi kommer att hålla enkla regler för att så många som möjligt ska kunna delta men dock ska säkerhetsdetaljer fungera.

Cupen kommer gå under namnet "BURKARCUPEN"

Deltävlingar:

Nordlands Guld Racet (föredetta Norrlands Guld Cupen)
- Dragrace 60m
- Kort Enduroslinga
- Längdhopp

Bocksliden hill climb
- Backtävling

Horsepower racet
- Dragrace 100,5m
- Ovalbana på travbana
- Övrigt så blir de Skotercafé, livespel på v75, Travhäst vs skoter mm

Marknadsloppet
- Veterancrosstävling på bana (Nästan i Lycksele Centrum)

Tanken är att sen köra en prisutdelning på Torget någon helg i Mars med skoterträff på torget som vi hade förra året fast utan dragrace.

Snart är de vinter å då ska vi ha kul i Lycksele. Hoppas de blir många utifrån som kommer och kör.