Justera oljepump ski-doo

Sammelangstroom

Rookie sledder
11 feb 2018
6
0
0
Jävre
Hej. Har en ski-doo summit 600 -00 som tar jöttenycket olja och ryker massor. Har kollat så att vajern går som den ska. Jag Undrar ifall det går att justera något på oljepumpen eller om det kan vara så att den har kärvat ihop och alltid ger järnet med olja. Tänkte försöka undvika att behöva plocka bort separatsoljesmörjningen.... Tror det är en rotax 593 motor på denna. Tacksam för svar!
 

Brogge1

PRO sledder
10 nov 2007
689
3
0
Lofsdalen
du har som ett sträck på armen för oljepumpen där vajern sitter fast, sen har du även ett sträck på en liten utstickande bit av pumpen, dom ska linjera ihop.
 

Sammelangstroom

Rookie sledder
11 feb 2018
6
0
0
Jävre
Okej! Men det finns inge skruv eller nåt där man kan justera och ställa ner pumpen så den ger mindre. Utan de ska linjera och om de gör det och den får för mycket ändå så är pumpen defekt eller?
 

inkko

Medlem
13 feb 2013
32
4
8
Kiruna
pumparmen brukar kärva lite så den går inte helt tillbaka när man släpper gasen..är det inte en justering på vajern halv vägs ungefär..
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Om man snokar fram en verkstadshandbok för skotern brukar det finnas specar där för hur mycket olja pumpen ska leverera vid olika lägen på vajern.

Det vanliga är att man ska rigga upp så att oljepumpen får suga ur ett graderat mått, reglagevajern kopplas bort, sen kör man motorn på ett bestämt varvtal (t ex 2000 r/min och läser av hur mycket olja som förbrukas på en viss tid (t ex 5 minuter) vid olika lägen på armen.

Om det verkar som om den får mer olja på en cylinder (t ex om det tändstiftet blir mer oljigt) så kan man misstänka att den fjäderbelastade ventilen för olja till just den insugningsporten krånglar.
 

Sammelangstroom

Rookie sledder
11 feb 2018
6
0
0
Jävre
Okej! För det drar ju nåt djuriskt med olja.... har lös pumpen nu och kollar. Vad händer i oljepumpen när man drar i armen? Har lossat brickan för inkommande olja och när jag drar armen fram och tillbaka så händer det ingenting alls där i. Axeln som armen sitter på är ju rundad så det ser ut som att den ska trycka på det som ser ut som en nål i mitten i pumpen. För att justera oljeflödet. Kan det stämma att det är så och att den nålen ska ligga an mot axeln? Men att nåt är galet i pumpen så den är intryckt och matar fullt med olja hela tiden?