Korta a-armarna xp hemma...

trilla

Välkänd medlem
21 mar 2010
208
2
16
Umeå
Vill ha smalare framvagn. Ringde runt till några handlare för att se om någon hade några a armar hemma. På stenmarks maskin sa dom att i begynnelsen hade dom kortat en massa frmvagnar, bara att fimpa 4 cm per sida in med en bit rör i snittet och svetsa ihop. Nån som gjort det? Det blir ju som geometrifel då man styr ihop den, funkardet ändå eller? har goda spetskunskaper.
 

JAAG

Välkänd medlem
1 jan 2000
4.471
384
83
Malå/Adak
Du åker på att korta styrstag också, så antingen måste du kapa av dom och svetsa ihop dom eller kapa av ena änden och gänga om, (kapa isåfall inte änden som är vänstergängad!)

Armarna är "trianglar" så man åker på att bocka också, att bara kapa funkar inte...... och böja dom är bara enkelt när man inte vill dom ska krökas.... man har vsvårt förstå att dom är så enkla kröka när dom är så innihelvete styva när man försöker rikta dom =)

Ring runt till lite handlare och kolla om någon ligger på ett komplett kit, ett S36 kit är inte så farligt dyrt och är det mellanspårvidden du är ute efter så bör det finnas avplockade framvagnar från otaliga äldre Summitar och Boondockrar som plockats bort då ägarna monterar S36.