Korta polaris rmk 800

Wimble05

Ny medlem
23 okt 2023
1
0
1
23
Sverige
Hej undrar om de är någon som vet av några slides och matta som är kortare än 155 som passar till pro rmk 800 -14. Och om de finns nått enkelt sätt att korta tunneln med tanke på kylaren mm. Och om de är någon som har byggt de och har bilder/tips på hur man gör skriv gärna
Tacksam för svar
 

asker

Staff member
Moderator
9 jan 2005
14.084
886
113
Stora Blåsjön
Ang boggie skenor så finns det fler alternativ.
Antingen så köper man iceage skenor eller liknande som är 146".
Eller så köper man origianskenor från khaos 146 2022 eller nyare.
Bra att veta om du hittar ett par boggieskenor från tex axys så passar dessa, men man måste se till att man får med tippen längs fram då dessa är olika.
Sen finns det något kit man som bara kapar skenan och skruvar dit några plåtar.
Sen kan man såklart kapa och svetsa skenan också.

Mattval så är det prisvärdaste alternativet en 146matta från khaos då många byter denna, men köper du en sådan så måste du kolla så stavarna i mattan är ok. Då dessa håller typ 100mil på originalmaskinerna för dom som använder maskin utan att byta drivhjulen.
Annars är den bästa universalmattan challenger extrem.

Sen ang själva tunnelkapet så finns det kylare som man kan montera istället för svets. Men den enda jag kan rekommendera är MTNTK kylaren då den är räfflad och har mer yta. Annars kan man ta en tunnelkylare från skidoo/lynx från runt 2000-2003 dessa är också riktigt bra.
Men då pro-rmk har minimalt med kylning så vill man inte ha mindre då man kapar, så det enda rätta är egentligen att svetsa original kylaren samt någon extra. Man kan montera den främre tunnelkylaren från en standard-rmk eller switchback så får man riktigt bra kylning.
 
Last edited: