Lynx Rave 550 08 vägrar att starta

lolen8123

Medlem
15 jan 2017
42
0
1
Nordmaling
Hade absolut inga problem att starta den när jag köpte den för 2 månader sen. Märkte för cirkus 2 veckor sen att den börja bli sämre på o starta och nu helt plötsligt vill den inte tända alls. Ska ner och gräva i motorn imorgon men undrar vad som brukar va dem vanligaste problemen med just dessa som ni hört talas om.

mvh

lolen
 

Tony_fjellborg

Aktiv medlem
29 dec 2013
51
0
6
Kiruna
Ja då borde de inte har med bränslet att gör iaf. Har du kollat Stiften, bra gnista? Insugsgummina är en svag punkt. Kolla efter sprickor.
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Tändstiftsrekommendationer brukar nästan alltid finnas på en stor skylt nånstans i motorrummet, om inte annat så står det säkert i instruktionsboken för skotern. Och så går det ju att kolla beteckningen på de stift som sitter där och bedöma om det är någotsånär rätt.

Men när det gäller tändstift som orsakar startproblem så är det ytterst sällan det finns anledning att byta dem. Det räcker gott med att bränna ren dem med gasollampa, var bara försiktig så att inte sidoelektroden glödgas för mycket. Ett annat sätt att få ordning på sotiga och oljiga tändstift är att sätta dem i en annan skotermotor som redan är varmkörd (när motorn är varm brukar den starta även med mycket svårt igenslagna stift om tändsystemet är någotsånär kraftigt, i svåra fall kanske man får börja med ett av de igenslagna stiften och sätta i även det andra efter en stund).
 

lolen8123

Medlem
15 jan 2017
42
0
1
Nordmaling
Har hittat felkällan, det läker bensin. Vet dock inte vars än, har inte kört hårt med skotern så kan tänka mig att bensinskatten åkt ur. Kan detta vara varför den inte ville tända ?

Mvh

Lolen