Lynx rs 600 -11 motor problem?!

jocke_91

Välkänd medlem
12 feb 2008
499
0
16
Nyland
Tjena, har lite problem som jag inte lyckas lösa.
förra vinter så var hände något knepigt, åkte efter en led, ( inga stora höjdskillnader ) och helt plötsligt börjar skotern å dö av och dom som låg bakom sa att de börja lukta sur motor/soppa.
symptomen är som att den går på en burk, fast den går på bägge.. provade bestycka ner men felet kvar står, den får alltså för mycket soppa av någon anledning...

någon som har nån ide om vad jag kan kolla på, har varit upp med gasarna ett antal gånger men inte sett något direkt fel. kompet är även provat och de vart jämnt och strax över 10.
 

lynxrider

Välkänd medlem
20 okt 2010
530
1
16
Nälden
Hej
en bekant hade problem med sin renegade den gick in något typ av "köra hem" läge och gick ungefär som du beskriver, verkstan bytte kabelhärva och spridare med felet uppkom igen och igen. Efter man bytt bränslefiltret i tanken så blev det bra.
Är inte helt hemma på vad det är för system på rs motorn men sitter det en lamdasond på de också?


Vad är det för soppa pump? vaccum eller el?
 

Brogge1

PRO sledder
10 nov 2007
689
3
0
Lofsdalen
Låter ju som att flottörnålen spökar... Men har du rivit gasarna ett par gånger så borde du sett om det var nå vajsing med dom. Hur är det med choke då, eller har du primer? För är det choken kan det likaväl vara den som dummar sig kanske?

Lynxrider nu snackar vi förgasar motor.
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.639
802
113
Kramfors
Det kan fortfarande vara skräp troligen gummislimsa från bränsleslang bakom flotörnålen. Dvs man måste lös med flotörnålsätet och kolla extra noga där samt blåsa igenom det systemet. Testa även att flotörnålen verkligen tätar i nålsätet genom att suga fast nålen med käften.

Man kan även se i skvallerslangarna om den flödar genom att ha motorn igån och kolla om de svätter ur de slangarna. Gör de det har man garanterat skit bakom/i nålsätet.