Lynx rs 600: Underhållning.

KiNGsKoTeR

Välkänd medlem
31 aug 2010
552
1
16
Söderhamn
Hej!

Har en rolig fundering och orkar inte riktigt leta igenom forumet.
Funderar lite på att skaffa en Lynx RS 08-09 till nästa vinter så har ju inte bråttomt med svar direkt.
Men skulle iallafall vilja veta vad det är för delar på en RS som man ska hålla ett extra öga på..
Vet ju att det är en tävlingsmaskin.

Så..

*vilka delar slits ner lite fortare än en vanlig skoter? (förstår att kolvarna gör det)
*vad kan vara bra att fixa med och byta lite oftare än en normal skoter?

Bara kom med lite förslag över vad Ni gör med era "tävlingsskotrar".
Saker ni byter varje säsong, saker ni kollar på då och då som är lite "utsatt mm.
 

lynxrider

Välkänd medlem
20 okt 2010
530
1
16
Nälden
kolla chassit speciellt runt drivaxelinfästningarna, 08-09 är 3-4år nästa år så då blir det väl stötdämparrenovering, mattbyte, boggilager och en massa annat.
Lycka till.
Det är väl ok om man gillar att skruva men jag tror det finns en anledning till att tävlingsförarna byter maskin varje år.
 

exc

Välkänd medlem
3 dec 2004
834
1
16
Vännäs
Det är inte mycket annat än en vanlig 600 ho som har en lite annan portning och pipa, Kolvarna/ringar behöver du inte byta så ofta om du inte tävlar och vägrar tappa 2hk för att kolvringarna är lite nötta. Du kan ju kasta ett öga på den lilla behållaren för oljan till vattenpumpsaxeln så den inte är tom, om den är tom kan det läka i någon p-box, tror ändå inte du behöver vara orolig under 600mil iaf.
men en rätt vanlig grej är att trottlarna i förgasarna blir slitna längst ner och det flyger flisor. Det jobbiga är att du måste ta lös trotteln för att inspektera, för de nöts på sidan mot motorn, (kostar runt 3200kr för 2 nya), Sen lär nog dämparna vara servade på en rs som säkerligen är omshimsad en o annan gång , man bör ju iaf. renovera/serva dämparna en gång per säsong när man ledkör för att inte dämparen ska nötas för mycket invändigt, och sen vara skräp. 3-4 år är på tok för länge innan första gången, ca50 mil till första sen håller det sig nog 100mil mellan gångerna.
Rent chassiemässigt så är det förstärkta original men kolla lösa nitar och sprickor. Har de bara gått en säsong cross av en hyfsat seriös förare så kan de vara i förvånansvärt bra skick.
 

KiNGsKoTeR

Välkänd medlem
31 aug 2010
552
1
16
Söderhamn
Okej :D Härligt med svar redan! ;) Men ser ju att du har en RS också och skulle du rekommendera en sån om man vill ha en rapp lekmaskin? :D