Montera xenon i rev 440?

dennan

Välkänd medlem
5 mar 2008
168
0
6
31
Edsele
hallåj skoter åkare!
är så här att jag har ett par H4 xenon liggandes tänkte höra om de går att montera i skotern min. Är en Rev 440 -06
har fått för mig att de inte går då jag inte har nått batteri.
Men hällre fråga och verka dum än att inte fråga och förbli dum!
 

Tottis

Medlem
8 mar 2010
42
0
1
Korsnäs
tror inte det går med vanligt bil xenon, finns enkomm gjort för mc och snöskoter.. där det medföljer releer och annat som behövs...
 

Strillan

Välkänd medlem
28 feb 2010
634
0
16
Det var ju en xenontråd uppe ett tag med någon som tänkte bygga ett kit med likriktare osv för skotrar utan batteri, tror inte det blev nå av det dock.
 
R

RevMan

Hoppa över det. Xenonlamporna har väldigt hög startström och 440n klarar ju inte av att driva vanliga h4 på full effekt om du har handtagsvärmarna igång.
 
R

RevMan

jo allt går ju men frågan är om det blir bra.
xenon drar ju också betydligt mindre ström än h4 när dom väl är tända och det är inte heller bra.
 

__Marcus

Välkänd medlem
16 dec 2008
3.517
35
48
Borlänge
Jaså är dom känsliga för för låga strömmar?

Hade ju monterat ett tag, men var tvungen att ha en brytare på styrströmmen till reläet samt hålla en del varv för att få igång båda lamporna..men när dom väl var igång fungerade det bra.

- Tills hastighetsmätarsensorn ballade ur.
 
R

RevMan

Syrran har en sdi -07 där är statorisoleringen rejält bränd. Den fungerar dock perfekt med rätt värden på olika temperaturer, alla kablar och kontaktstycken är i bra skick och den har aldrig tänt nån felkod eller varit nått annat probelm.
Så den enda anledningen jag ser till att statorn har gått varm är att lyset har varit avstängt så statorn blev överbeladtad. Den fick en strömbrytare till lyset när den var ny och varje gång första ägaren var in med den på verkstan för service så var lyset avstängt.

Vet inte riktigt hur det blir på 440 med snuttipluttelsystem men jag vet att racingåkarna brukade koppla in extra värmeelement när dom monterade bort lamporna.

Det står även i instruktionerna till boondockerboxar att man måste montera ett motstånd med samma effekt som lamporna om man ska köra utan dessa.

Kan ju inte säga säkert att det absolut inte går. Med lite tur så går det jättebra men man ska ha i åtanke att väldigt många får problem.
En arbetskamrat körde 300mil med xenon i sin xp sdi utan bekymmer men väldigt många runt omkring oss körde bara nån enstaka mil så flög sensorn till hastighetsmätaren.
Blir statorn överbelastad=varm så kan packboxen på vevaxeln ta skada.
 

asker

Staff member
Moderator
9 jan 2005
14.089
887
113
Stora Blåsjön
På 440 06 och framåt sitter det 360W stator så där är det lika som på sina större bröder..
På dom äldre 440 är det 290W.
 

asker

Staff member
Moderator
9 jan 2005
14.089
887
113
Stora Blåsjön
Ett tips som gäller de flesta revarna är att köpa denna kabel: "515175721" (en del i elstartskitet) + ett batteri, går även att modifiera befintlig kabel men då får man skaffa en verkstadsmanual...
Med denna kabel är det så nära plug & play man kan komma och xenonet funkar sedan fint.
Vet inte hur detta gäller just 440in men ska funka bra på de övriga.