Ny freeride ägare!

hallonet

Välkänd medlem
8 feb 2010
400
1
16
Rimbo/Gottröra
Nu äntligen har jag fått tummen ur och köpt mig en Freeride, jag är så sjukt jävla nöjd. Tycker att det är ingenjörskonst rakt igenom i körstil osv:bigsmile:

Är en -2014 (146") som är sent uttagen och har gått 16 mil. så är fortfarande under inkörning.

Nu vill jag veta allt som jag behöver veta, om det finns något jag behöver veta.

Kör in den nu lugnt å försiktigt till att börja med, men borde jag kolla efter något speciellt eller liknande?

Vill att allt ska förhoppningsvis rulla på bra nu när man har ett bra skotthål i plånboken redan:eyebrows:

Tack på förhand!
 

Gabbe1

Välkänd medlem
6 nov 2011
1.601
21
38
Ö-vik
Grattis, jag känner igen den nöjda känslan. Jag blev grymt impad över min 146" -12 när jag gjorde min första tur i dec, och nu efter ca 60 körda mil så består den känslan.

Känner du att du ändå vill göra av med lite mer pengar så rekommenderar jag mulles mjukvara och variatordelar, skotern blir bra mycket rappare med dessa saker.
 

Nicke83

Välkänd medlem
8 sept 2013
704
4
18
Passa dig för läkande oljelock. Brp problem som består även på 2014 modeller. Åf bör ge dig en metallring du pressar in i behållar öppningen så är problemet löst.

Pluppen till kåporna sku bytas på service bulletin men den nya kan rackla även den. Men funkar bra köra utan pluppar med. Ska sätta fast mina med stripes när ja få i några nya.

Annars en toppen skoter, har själv en 137" 2014
 

hallonet

Välkänd medlem
8 feb 2010
400
1
16
Rimbo/Gottröra
hoppas verkligen det bara kommer bli olja å bensin som gäller ett tag:)

Sitter faktiskt v-kitt på den nu, är en motorhuset edition. En mulle mappning är nog aktuellt till nästa säsong absolut. Sen vette sjutton om jag känner att så mkt mer behövs faktiskt.

Tack för svar ang lite service grejer, blir väl första service sen efter inkörning typ? och då får man väl säga till om sånt om inte verkstaden gör det själva. pluppen till kåporna berätta han jag köpte den av att det skulle fixas, sen snacka han även nåt om drivhjul lr nåt sånt?

träffade en bekant idag som surrade om att T-motion boggien kan lätt köras sönder vid ledkörning? stämmer verkligen d, aldrig hört förut. Fanns tydligen nåt låskitt man kunde köpa till sa han. Inte för att jag är så intresserad av det, för den där ska mest få jobba i snön:) men bara kul att veta om det stämmer?
 

800PSR

Välkänd medlem
28 feb 2009
1.476
2
16
Vikmanshyttan
Bultarna till vändhjulen har lossnat på några, därför ska de fyrkantiga aluminiumbrickor(om du har såna) bytas mot en bricka med låsning.
 

hallonet

Välkänd medlem
8 feb 2010
400
1
16
Rimbo/Gottröra
Det va inte bara tanka å köra tyvärr:) idag när jag skulle lasta så va den tvärdöd, stått i garaget å gått sönder typ. Men kom fram till att det va startrelät som gått efter 16 mil. Men problemet löst genom att få låna ett relä hos Bohlins så jag klarar mig i helgen:)
 

enpatte

Välkänd medlem
22 jan 2011
2.070
68
48
Borgafjäll
Ändra skoter på din användare.
Ett tips från coachen är att när du lekt lite med dämparinställningarna så skruvar du bort justerrattarna på framdämparna iaf.
Rattarna sitter fast i en tunn axel som går in i dämparen,det räcker med ett litet lätt slag för att bryta av axeln.

KYB har valt att inte sälja några reservdelar till BRP utan vill att vi skall köpa en helt ny dämpare om det händer för typ 7 000kr.

Det går att ist montera en låg och högfarsjustering som kräver verktyg för justering från RS som ersättning eller så vänder man sig till min återförsäljare Motorbolaget i Umeå som i samarbete med en mekanisk verkstad tagit fram nya axlar på eget bevåg(KUNDSERVICE!).