problem med xc 600 - 09

jock3arn

Välkänd medlem
4 mar 2009
182
0
6
skellefteå
hej! har problem med min nya skoter.
Den visar ECU07 på skärmen och hittade då i boken att det är avgastemp givaren som inte funkar som den ska! ringde till återförsäljaren och han sa att det i 90% av fallen är givaren som har farit! men tänkte höra om det finns någon annan som har haft samma fel och hittat nån annan lösning?

även om det är nån som vet varför dom går sönder skotern har ju bara gått drygt 100 mil... :confused:

tack på förhand/ jocke
 

jock3arn

Välkänd medlem
4 mar 2009
182
0
6
skellefteå
tackar tackar! var hem och mätte upp ohmen på den idag och den var då 0 så det bör bara vara den som har gått sönder! skulle dock vara kul å veta orsaken =)
 

racingmikke

Aktiv medlem
1 feb 2009
72
0
6
Skellefteå
sitter det nån annan slutbruk än original? Polaren hade (på en lynx rc) problem med att avgastempgivarn gick sönder titt som tätt.. I hans fall verkade det att ha å göra slutburken. Han bytte till en sån "leva om" slutburk och efter det uppkom problemet. Varför det vart så vet jag inte, men kanske de blir för varmt? Men dom borde ju vara gjorda för hööööööög värme.. Eller så va de bara fel märke på huven;)
 

MR600SX

Välkänd medlem
22 aug 2009
348
0
16
Luleå
skulle dock vara kul å veta orsaken =)
tempgivaren kan gå sönder men, ta lös pipan och skaka på den. -09 hade en recall på just pipan då plåtar i innandömet lossnade och slog sönder pipsensorn bl.a. Man gjorde snabbfixar där man borrade hål i pipan och popnitade ifrån utsidan. Alla maskiner kanske inte fick den fixen?