Ska det vara tyst i fjällen ?

Stig Larsson

Välkänd medlem
27 okt 2006
2.886
2
36
Arvidsjaur
www.assf.se
Fler turister vill flyga helikopter i fjällen. Länsstyrelsen tillåter en ökning av trafik vid helikopterplattan i Nikkaluokta. Men risken för ökat buller i fjällen gör att beslutet har överklagats. STF visar återigen, vem som dom anser ska ha "Sin" fjällvärld för sig själv. :evil:

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5898262

Gå in och rösta vad du tycker om upplevda bullret !
 

Lynxfun

Välkänd medlem
2 feb 2009
2.926
2
36
Norrbotten
Visst ska det vara tyst på sina ställen, samtidigt nämns det bl a i olika friluftsutredningar de senaste åren att det är de motoriserade rekreationerna som driver utvecklingen i fjällregionerna, i grund och botten är det ju Nikkaloukta borna som skall bestämma, står de ut med mängden starter och landningar så gör vi andra det också, vill man slippa "upplevt buller" så räcker vidderna till mer än väl och de moderna helikoptrarna hörs ju knappt.

(även om jag ju ser snett på skotergänget som kommer till fjällsjön, ligger och burkar runt för att låta höra att de har pipor o burkar för att sedan dra vidare)

Kan inte låta bli att göra en snabb bild ur minnet, sett den i någon utredning för något år sedan vilken på ett enkelt sätt visar var centrala tjänstemän (t ex apelsinätare) finns på skalan jämfört med oss som lever i och för samt verkar i dessa miljöer, mao romantik har sin tid och praktik sin.
Såhär kom jag ihåg denna ungefär
 
Last edited: