Skumt ljud från variatorn.. SRX

PowerValve700

Ny medlem
1 mar 2005
4
0
1
41
"Bajille"
Tjena!... Sitter på SRX 700 -98 med variatorkit (bender). Har nu på sista tiden börjat höra skumma ljud från variatorn. Ljudet kan beskrivas som ett "klankande" och uppkommer när skotern går kall på tomgång, motorbromsas kall samt går ner i varv efter gaspådrag. Hörs inget under gaspådrag eller när skotern är varm. Har själv funderat på om det är vikterna som börjar bli slitna, men har ingen egentlig aning...

Någon?

mvh/
 

Sundin82

Välkänd medlem
1 okt 2004
250
0
16
Östersund
Om det är ett visslande ljud så är det variatorn som tjärvar. Har en kompis som har en SRX 700 -00 och den visslar för det mesta men bara på låga varv (Tomgången)

Så ta i sär variatorerna och rengör
 

PowerValve700

Ny medlem
1 mar 2005
4
0
1
41
"Bajille"
nej... det är inget visslande ljud, utan det klonkar till i variatorn ibland. Men endast när motorn är kall. Efter gaspådrag (när varven faller), när den går på tomgång, samt mär maskinen motorbromsar kall.. En kompis pratade om att det kan klonka till om vikterna är slitna. Själv har jag ingen aning..

När maskinen är varm så hörs inget..
Men det skadar ju aldrig att ta i sät variatorn ock kolla..
 

eritor

Välkänd medlem
17 aug 2004
208
2
16
40
Pajala
Hmmm....

De där med att de bara låter när den är kall låter lite skumt... Antar att du menar att ljudet försvinner när själva variatorn är varm?
Kolla om yttre rörliga skivan glappar nåt när den är kall vs. varm axiellt, nån skillnad då?
Kolla även om yttre skivan går att rucka på i rotations riktningen om du ändå håller fast innerskivan... Är rullarna ok, något glapp/plan yta? lite glapp får man ju alltid godta, men kolla så de inte är tok mycke.
Å slutligen kan du ju även kolla om viktarmarna glappar...

Men personligen så skulle jag tippa på att de nån av bussningarna till Locket eller rörliga skivan....