Snö i insuget

Jowen

Aktiv medlem
16 dec 2006
96
0
6
Ganska snart efter att jag ger mig ut i lössnö med min zr 700 -00 så börjar den bluddra. Det tog ett tag innan jag upptäckte sambandet med lössnökörning och kom då på att kolla upp om det är snö i insuget. På min maskin sitter det små plastplastluckor ovanför fotstöden och där inne sitter det ett filter på var sin sida. Och mycket riktigt, dom var proppfulla av snö. Är det någon som har något tips på hur man kan åtgärda det. Har funderat att montera ett mycket tunt nylontyg som kanske kan filtrera bort snön utan att den fastnar i tyget...
 

Jowen

Aktiv medlem
16 dec 2006
96
0
6
Det verkar ju vara en fin lösning. Kanske gör sig bra ihop med piporna som jag beställt. Måste man slänga ut verktygssatsen om man skaffar en sådan?
 

2stroke

Välkänd medlem
31 dec 1999
4.445
2
38
Norrbotten
www.lynxtalk.se
ZR-700

Det verkar ju vara en fin lösning.
Kanske gör sig bra ihop med piporna som jag beställt.
Måste man slänga ut verktygssatsen om man skaffar en sådan ?
Har du beställt Singel eller Dubbel rör till den... :confused:

...Original tändsystemet fungerar bara till Singel pipa !
Om du tänker sätta Twin pipes på den så bör du byta tändsystem till ett äldre ZR-700 ( 1994 -1995 ) tändsystem,
( vilket i och för sig även fungerar bra på ett singel system till denna maskin. )

Vad gäller verktygen så blir utrymmet mindre och att de måste ligga ihop så att säga, mao inga bestämmda platser för verktygen.:rolleyes:
 

Jowen

Aktiv medlem
16 dec 2006
96
0
6
Det blir dubbelpipor. Är det på grund av 3d-tändningen som det inte funkar twinpipes? Vad kommer hända? Gissar att jag får kolla på skrotar efter andra tändsystem...
 

StarTrak

Välkänd medlem
7 jan 2006
934
0
16
Kiruna
Lånar tråden lite då jag tror jag har samma problem med min ny inköpta xlt -94. när man kör i lössnö så blire som för jowen, den för bluddra å man får ingen kraft när man trycker på gasen. kommer in snö genom snögallerna på huven men tycker inte de ser ut att komma så mycket på insuget? funderar på att sätta en finare galler bakom de andra gallerna då de är ganska grova och kanske byta insugsgummit då jag tycker de ser ganska tunt ut.. Finns de några andra åtgärder man kan gör för att lösa problemet? Och framförallt, är problemet att de kommer snö till insuget eller är det något annat?
 

Jowen

Aktiv medlem
16 dec 2006
96
0
6
Om det inte har fastnat nå snö som täpper till insuget så borde det inte vara något problem. Om utblåset från pipan blockeras av en massa snö så går motorn också dåligt.
 

StarTrak

Välkänd medlem
7 jan 2006
934
0
16
Kiruna
när jag öppnar huven så är det nästan inge snö vid insuget, det mesta fastnar som vid gallerna, kan de är som du säger att de är utblåset som blockeras, ska kolla de till helgen, tack för svar
 

StarTrak

Välkänd medlem
7 jan 2006
934
0
16
Kiruna
Någon annan som har någon aning om vad problemet kan vara? kan tyvär inte kolla på maskinen då den är 7 mil bort. En polare sa att de kan vara att variatorn inte är rätt inställd? kan det stämma? Skulle gärna vilja ha fler åsikter och förslag på vad det kan vara då jag vill ha skotern kör klar till sportlovet nästa vecka. Den går hur fint som helst på leden och när de är spår men när ja åker ut i lössnön så börjar den bluddra efter en stund :confused:

Tacksam för svar!