Stänga av!

Absint_600SDI

Medlem
8 feb 2012
9
0
1
Luleå
Hej

Fick ett konstigt problem med min Rev 600 Sdi-04 när jag drog igång den första gången efter sommarvilan.

Hade ett nyladdat batteri, men den reagerade inte normalt när jag tryckte på startknappen. Alltså när den ska börja surra och instumentlamporna börjar lysa. Lamporna blinkade bara till och inget surr från bränslepumpen.
Provade hur som helst att dra ett par gånger och den gick faktiskt igång, och fungerade normalt när den väl var startad. När jag sedan skulle stänga av den på röda knappen på högra sidan av handtaget, fungerade det inte. Den gick inte att stänga av på knappen, så jag fick dra ut nödstoppen för att döda den.

Någon som har någon bra idé vad detta beror på?
 

Martini_80

Välkänd medlem
1 jan 2000
615
7
18
Mora/Västerås
Sommarvilan? Har du inte åkt nått än? :D

Knepigt fel! Kan ju vara nått relä som spökar men jag är osäker på om dödar knappen går genom nått relä. Har du kollat kontakterna uppe på styret och neråt?

När den starta tändes instrumenteringen?
 

Absint_600SDI

Medlem
8 feb 2012
9
0
1
Luleå
Ja, har inte hunnit köra något än men nu börjar det vara dags snart, då vill man ju inte få sånna här konstiga fel. Hann inte kolla något på kontakter eller sladdar då jag bara behövde flytta den, och det var kallt och blåsigt ute. Den står 40mil bort hos mina föräldrar så jag tänkte få lite tips på vad man kan kolla på när man åker dit nästa gång.
Men den funkade perfekt när den var igång, allt lyste och RER funkade. Var lite stressad då, så jag tänkte inte på att prova starta den igen när jag dragit nödstoppen, vilket jag borde ha gjort.
 

Martini_80

Välkänd medlem
1 jan 2000
615
7
18
Mora/Västerås
Funkar allt annat som det ska borde det väl vara knappen eller kontakt/sladdar till den.

Hoppas det ordnar sig, mina skoter står också långt bort så jag vet hur krångligt det är när grejerna inte funkar som det ska.
 

speedo_4

Välkänd medlem
25 mar 2008
2.083
3
38
35
Fåker
Dödar knappen har en förmåga att hänga sig eller gå sönder. Motionera den ett antal ggr och se om det löser problemet. Kvarstår det så är det en ny dödare som behövs.
 

freestyler

Välkänd medlem
24 dec 2007
154
0
16
Vet en som har problemet med dödarknappen. Man är tvungen att trycka ner knappen hårt för att den ska stänga av.
 

Absint_600SDI

Medlem
8 feb 2012
9
0
1
Luleå
Det jag tyckte var mest oroväckande var att instrumenteringen bara blinkade till och att inte bränslepumpen började surra (om det nu är den man hör) när man trycker på startknappen. Den borde ju låta när man dragit en gång i snöret om inte annat?
Ska det kunna gå starta skotern om batteriet är dött?
Känns som det problemet skulle kunna bero på ett dåligt batteri, iof så är batteriet ganska nytt och väl underhållsladdat, men ska prova ta med ett nytt batteri nästa gång.

Jag trodde först att det hängde ihop att den inte började ställa in sig med startknappen och att den inte gick att stänga av på dödarknappen, men det kanske är helt olika orsaker till detta?
 

Martini_80

Välkänd medlem
1 jan 2000
615
7
18
Mora/Västerås
Enligt skidoos manual ska det gå att starta om batteriet har dålig laddning men att det kan krävas "full length of rope" vet inte vad dom menar med det egentligen man får dra som en galning kanske.

Däremot om batteriet är kasst så att det snor strömmen du skapar när du drar i snöret så får man inte igång maskinen. Detta är min egen teori i och med att det sitter en kondensator vid batteriet som man antagligen kan ladda upp för lite extra kräm när motorn ska igång. Jag hade själv batteristrul på nyår när jag skulle lasta.

Pumpen borde gå om det finns kräm i batteriet och att reläet funkar som det ska. Instrumenteringen kanske bara blinkade till för att batteriet är kasst. Konstigt att du fick igång den om inte pumpen gick.

Kolla upp batteriet och kika på reläerna alt. byt plats på dom.