Tänd problem

henke2

Ny medlem
25 feb 2006
4
0
1
umeå
Har en zr580-97 efi får ingen knista har mätt upp spolen och den är hel. många pratar om stator spolen vad är det och vart sitter den..
tacksam för svar
 

henke2

Ny medlem
25 feb 2006
4
0
1
umeå
en till tanke brytarna i handtaget det går ju upp tre kablar dit ska dom byglas eller räcker det med att koppla isär i kontakten på styret?
 

Cedrix

Välkänd medlem
26 mar 2005
164
0
6
Örnsköldsvik
Vad är det för skoter?

Skulle tro att de flesta Arcticar har NC system, dvs du måste bygla alla trådarna till knappen tändning osv om du drar loss dem.

Statorspolen är den spolen som sitter bakom svänghjulet och ger ström till elsystemet, sitter flera olika lindningar på denna och någon/några av dessa går till tändningen och transformeras upp i tändspolen till rätt "tändspänning"

Om du ohm mäter trådarna som kommer från motorn så kan du se om statorspolen är hel eller ej. Beroende på modell ska det vara olika resistens på lindningarna.

Ett annat lite lurigare fel som kan uppstå på stator spolen är att metllkärnan kan lossna (ser ut som en stjärna) och då ligga och röra sig, detta kan göra att man får dålig gnista och går inte att mäta sig till.