Variator ProX 600

Xad

Medlem
19 aug 2005
40
0
1
Umeå
Hejsan!
Har nyköpt en ProX 600 -03, och såg under köpet att den sliter väldigt mycket på remmen. På den främmre variatorn är det avlagringar från remmen. 1: Hur tar man bort det lättast? 2: Varför sliter den så? Är längst upp på variatorn cirka 1 cm som det är avlagringar. Hur fixxar man problemet?

Tacksam för svar
 

Virre

Välkänd medlem
9 jan 2006
628
0
16
Kiruna
Ettans fråga kan jag svara på. det finns ett medel som heter crc brejk clean som är grymt bra att rengöra variatorer med och den dunstar helt så behöver inte oroa sig att remmen ska slira efteråt
 

Xad

Medlem
19 aug 2005
40
0
1
Umeå
Ah komme på en tredje =) Hade förut en ProXR440 -04 och förra ägaren sa då att det ska va lite glapp i bakre variatorn, just så att linjeringen inte måste vara helt exakt. På 600:an är den dock helt fast. Kan det ha med saken att göra? Hur ska man göra för att glappa den och är det bäst?
 

The Engineer

Välkänd medlem
1 jan 2000
228
0
16
Ja break-clen fungerar bra! Andra medel är t-röd, gärna i kombination av våtslipapper...Om det är 1 cm från toppen av skivan och ner så är det ju endast vid fullgas som remmen ligger där, så kan vara så att din förra ägare har kört fullgas på någon sjö eller dyl...om remmen är lite sliten så sker detta lättare! Om linjeringen inte är bra så brukar man se svarta streck även längre ner på variatorn! SÅ min rekommendation är att göra rent, kör ett tag till och se om det återkommer...Har du tillgång till linjeringsverktyg så kan du enkelt kolla om bakre och främre variator är linjerade.
Lycka till!

TIPS: Om du har svarta streck så högt upp på skivan så kan du byta fjäder eller byta helix för att få skotern att "mata" på lite bättre. Det finns ingen anledning att låta remmen gå så högt, det går bara tungt och du tappar effekt.