Variatorskrammel mxz 800x -02?

pettan86

Välkänd medlem
27 okt 2007
106
0
6
Luleå
Hej!
Har problem med ett skramlande ljud på tomgång, tror det kommer ifrån primärvariatorn. Låter inget när man kör med skotern och varvar utan endast på tomgång.
Vad kan det bero på? Dags för renovering?
Är det något man klarar av själv eller ska man lämna in? (har aldrig tagit isär en variatorn)

Kan även nämna att det är en glipa på ett par mm mellan remmen och remskivorna, vet inte om det ska vara så?
 

Mich

Aktiv medlem
8 jan 2005
98
0
6
Umeå
Hej
Det är kan vara två fel. Endera är bulten som håller variatorn lös eller så är glidklackarna i primärvariatorn slitna, 6 st, de är relativt lätt att byta själv och det är ett vanligt slitage fel i tra variatorerna på skidoo. Lättast att låssa hela variatorn från vevaxeln med en avdragare just för din modell, finns att köpa hos åf. Orginal glidklackar är mycket dyrare än pirat men håller bättre kvalitet men om det är värt priset ska vara osagt. Lämna inte in för byte utan gör det själv och rengör variatorn samtidigt.
 

Pitabroed

Välkänd medlem
7 nov 2005
3.255
78
48
Övik
Verkar vara precis varenda en som har detta "fel" på sin TRA maskin, har varit många trådar uppe ang. detta på sistone. Har samma fenomen på min Rave 800 -01 med nyrenoverad primär och är säker på att det kommer från viktarmarna(?). Testa stick in ett finger i nåt av hålen i primären och känn på dom ifall dom är lösa. Där har vi "problemet" isåfall, ska det vara så på dessa variatorer, eller är det inte bra helt enkelt??
 

pettan86

Välkänd medlem
27 okt 2007
106
0
6
Luleå
Finns det någon guide på nätet om hur man byter dessa glidklackar eller är det någon som kan förklara lite närmare?:)
Om det bara är bulten som är lös, hur ska man hålla fast variatorn när man ska dra fast den samt vilket moment ska den sitta med?