Yamahas 2012års modeller

Mhjax

Välkänd medlem
27 mar 2005
630
0
16
VERKLIGEN! Jag är vart bra sugen, frågan är hur den är på led kontra min nuvarande XTX??
 

Hjulboggie rules

Välkänd medlem
21 sept 2004
3.987
25
38
Luleå
VERKLIGEN! Jag är vart bra sugen, frågan är hur den är på led kontra min nuvarande XTX??
Jag har jämfört dem, iofs en 2011 XTX (med kompressor) mot en 2012 X-Ride. Det är ju främst mattan som skiljer, styrhöjaren är stum och medger en flexiblare styrposition. Men man trollar inte bort en 153" matta med 57mm kammar när man skall köra led. Bra fäste, och fjädringsmässigt upplevde jag inga som helst problem, men när det blir knixigt är XTX förstås betydligt smidigare i kraft av sin mer lämpade matta.
 

Tobbe...

Välkänd medlem
2 jan 2006
3.164
5
38
Västernorrland
Vad jag hört av personer som provat vilket inte är för många, samt läst på forum, så är skidorna i stort sätt inte bra på nånting jämfört med dom andra moutainskidorna-annat än att dom ser bra ut, speciellt på bild.
Vad är din uppfattning?
 

Hjulboggie rules

Välkänd medlem
21 sept 2004
3.987
25
38
Luleå
Jag hade inte möjlighet att köra i riktigt lös snö, så jag törs faktiskt inte uttala mig om deras egenskaper. Det är i allmänhet så att mer specialiserade mountainskidor blir sämre på led, då de skall bära bättre och inte blir lika vassa, särskilt på moddig led. Man bör ju vara medveten om att allt är kompromisser.
 

Mhjax

Välkänd medlem
27 mar 2005
630
0
16
Precis som med allt, Livet är kompromiss.. Kanske ändå skulle satsa på att köta XTX:en ett år till för att se vad som kommer till -13. Kan kanske bli något storartat, Vilket kommer medföra att X-riden känns "gammal" då..
 

vaen

Välkänd medlem
12 jan 2009
1.232
1
16
Dalarna
Ja ska då fara och titta på x-riden iaf... ända nackdelen som jag ser med den är att tunneln är lika lång som på mtx 162". Det är alltså längre chassi än matta, känns som den kan "hänga" sig på snön lätt...
 

Mangeboy

Välkänd medlem
21 feb 2009
128
0
16
Ullånger
Jag kunde då inte hålla mig från att byta till en X-ride från min 09:as XTX. Kändes som att det var dags att byta och då ville jag prova på något nytt, men utan att byta chassi. Så då kändes det här som ett bra alternativ.

Det lite roliga var att jag kollade på den igår i Kramfors och provkörde lite grann, men det var riktigt dåligt med snö på lägdan de visade på. Så då frågade jag han som åkte runt med skotrarna (var en Venture med servo som också visades) och han skulle till Umeå. Eftersom jag bor efter E4:an så frågade jag honom om han kunde stanna till så jag fick en riktig provkörning då det är mer snö hemma hos mig uppe i skogen till skillnad mot en bar lägda som det var i Kramfors. Han var grymt bra att göra med så han gick med på det och jag kunde få en riktig (och privat!) provkörning.

På den korta svängen jag körde tyckte jag det kändes bra, inga överaskningar. Det är ju svårt att ge en recension efter en kortare provtur men jag tyckte den betedde sig väldigt likt på leden som XTX:en, dock var den nog snäppet sämre. Hur den är i snön kan jag nog inte direkt svara på, det var kanske max 3dm blöt snö på sina ställen. Men det lilla jag körde där upplevdes den något lättare att hantera/lägga ikull gentemot min XTX. Men som sagt väldigt svårt att säga! Nästa vinter lär väl visa vad som den här maskinen är bättre och sämre på än min gamla.

Den jag körde hade de släppt ut 10psi ur framdämparna och de hade de "gamla" mountainskidorna på, inte den ihåliga och räfflade versionen. De hade även styret i lägsta läget vilket jag tyckte kändes ganska högt för att vara lägsta (jag är ca 185cm lång). Det kan ju kännas bättre då man ger sig ut i snön iofs, så det får vara osagt. Lite tråkigt nog kunde jag inte prova att höja styret heller då den som monterat höjaren tydligt inte gjort det riktigt bra, styret var stumt fast justerskruvarna var släppta. Jag tror även de hade satt in en snällare fjäder i primären, men jag ska inte svära på det. Det var i alla fall mycket snällare inslag gentemot min XTX. Jag skulle i vilket fall som helst få med en extra fjäder med skotern som det lät som på min ÅF.





Jag kan i alla fall avsluta med att tacka killen som visade skotrarna, hade inte han gått med på provkörningen hade det nog inte varit så säkert att jag köpt en X-ride.