Skoterevent Storåbränna 2010

David Mach Z

Välkänd medlem
2 feb 2006
2.057
40
48
Burträsk / Storuman
Det är ju David Mach Z där i bakgrunden!

(från tråden skoterbilder)
Ja och inte har de frågat om lov heller så fotografen som tagit bilden ska undersöka närmare då det är han som "äger" bilden och jag som fått låna den men jag måste ju säga att det är ju lite kul att man får vara med på bild med gamm nytron.
 

_night_stalker_

Välkänd medlem
17 jan 2007
4.334
1
36
Strömsund / Straejmie
Okej, nu är detta över. Vilka var där? Hade varit kul att hra vad ni tyckte om dom maskiner ni körde :)

Jag kan ju börja. Kommer ta dom i den ordning jag körde dom.
OBS! Jag reserverar mig för eventuella stavfel och vill att ni ska vara medvetna om att jag har dysslexi OBS


Arctic Cat

Dom hade Crossfire 800, SnoPro 500, Bearcat och TZ1. Av dom körde jag Crissfire 800 och SnoPro 500.

SnoPro 500 XC
En 500cc motor på 80hk.. Hur ska jag beskriva denna maskin? Den drar som en 600 lr 700cc, går stabilt och som på räls, fjädringen sväljer allt och den tvekar inte för en meter pudersnö! Man både sitter och står bra på den. Chassit känns stabilt och hållbart.

Blev helt klart förvånad när jag tryckte in gasen och den hoppade iväg och bara drog som om den var vansinnig, hade inte förväntat mig detta. Ska jag vara ärlig hade jag inte förväntat mig så jätte mkt. Har ju kört dess storebror på 600cc och trodde att den skulle vara en medelmåttig maskin med den nära 50hk svagare motorn. Men oj vad fel jag hade! Om man vill ha en billigare ledmaskin med bra fjädring och klarar av att lekas och hoppas med så vill jag verkligen rekomendera denna.



Crossfire 800
Nytt mot förra åter är den nya 800HO motorn på 163hk. Och den nya dynan. Gillade direkt dynan då man kände att man kom upp högre och satt bra. Och med styret i högsta läget så både satt och stod jag riktigt bra.

När jag kom ut på ytan så tryckte jag direkt in gasen och motorn vrålade till och jag kände direkt hur de sköt iväg. Höll inte in gasen lång stund och innan jag släpte gasen så kollade jag ner på mätaren som visade 136km/h. Otriligt vilket drag de är i den nya motorn. Styrde skotern mot bortre och övre delen av ytan för att hitta lössnö. åkte rakt ut i de bottenlösa snötäcket på strax över metern och släppte gasen och pressade den mot styret igen och skoterndrog direkt upp på rullen. den 38mm Corba mattan har ett otroligt fäste både på led och ute i de vita guldet. när skidorna väl var nere igen så kastade jag ikull den och gav gärnet igen, kunde ligga helt på sidan och göra ringar och utan problem sedan kunna räta upp den och sedan dra upp den på rullen igen. Otrolig maskin! redan förra året utnämnde jag den till de roligaste på marknaden och kan bara säga att den är ännu roligare iår!


Efterord Arctic Cat
2 mkt bra maskiner som går nått så in i helvete. Bra fjädring och båda går utomordentligt i lössnö. Jag vill heöt klart ha en Crossfire 800!


Polaris

RMK 600
Gick riktigt bra och kändes smidig men tyvärr så kommer jag absolut inte överens med chassit. Ända maskinen jag har testat med detta chassi som jag kommer någolunda överens med är Assault. Men åter till RMK 600an. Motorn kändes pigg och effekten kom direkt. Tror polaris får kolla över sina skidor då denna understyrde konstant även fast skidtrycket verkar ha varit ganska högt. Körde den mot en liten kant med en svag lutninge och ganska mkt lössnö. Pressade in gasen och försökte få upp skidorna, fick verkligen kämpa för att den skulle lyfta skidorna. Kosrt sags så gillade jag den inte alls

Switchback 800
Motor drar bra och går fint men den ville börja bluddra mellan 6700rpm och 7300rpm. Men måste tyvärr säga att jag att jag tycker att den saknar själ. Tycker de känns så med alla av polaris maskiner i år. Fjädrigen fungerade bra men är på tok för hård för mig som vill ha ganska mjuk fjädrig.

Eftorord Polaris
Är besviken på Polaris i år. har helt enkelt inte nått mer än detta att säga tyvärr.

Yamaha

Förord Yamaha
Ja, här fick jag en sådan possitiv upplevelse att jag måste ha med ett förord. Vad har nigjort med maskinerna i år yamaha? Inte alls samma känsla förra året.

Nytro RTX
Hoppade direkt upp på denna och körde ut på området. Tryckte direkt in gasen och de härliga mullrande mjuder dök upp bakom mig och skotern sköt iväg som skjuten ur en kanon. Fjädrigen svalde allt. Styrde den upp för den bortre backen och höll stumt, den bara sköt iväg uppför i lössnön utan problem. Men när jag skulle vända där uppe på backen så kände jag direkt att den var för stabil och var riktigt svår att skråköra med. Kunde slänga ikull den i lössnön och leka hur mkt jag ville, något svår att bryta ikull men den är ju inte gjord att vara utanför leden egentligen så den får gott betyg där. En annan kille körde fast med den rejält så jag fick åka dit och hjälpa han lös. Blev förvånad över hur lätt den var att dra loss igen.

Phazer
Här vet jag inte vad jag ska säga.. Otroligt kul måste vara dom ända 2 orden som kan beskriva denna skoter! Hur kan en skoter med bara 80hk och en 38mm matta bringa så mkt glädje och underhållning? Svaret finns under huven, la bakom plastkåporna får jag väl säga. Motorn är bara på 80hk men har då ett riktigt bra vrid ur botten som får den att kännas som den iaf har 110hk. Lättkörd och smidig.

Nu till de som gav mig den otroliga upplevelsen. Phazer i över en meter pudersnö! den tog sig fram exakt överallt jag testade och den gick att kasta runt och leka hur lätt som helst. Det var ungefär som att man tänkte att man ville åt höger och i samma stund så kastade den åt höger och man lög på sidan och hade hur kul som helst. Men det som verkligen chockade mig var att den klättrade så bra i så mkt snö även om man stod still just framför branten så man inte hann få upp nån egentlig fart innan. Verkar inte gå att köra fast med den för när de känns som man håller på att fastna med den så lutar man sig bara åt sidan och skotern är lös igen


Nytro XTX
Här mina damer och herrar har vi gårdagens absolut roligaste maskin! 130hk som driver en 365 matta med 44mm kammar. Motorn har ett otroligt bottenvrid som får skotern att sticka iväg nästan lika brutalt som RTX, faktiskt något brutalare i starten. Denna maskin hör helt klart hemma i meter djup lössnö.
Jag satte iväg mot den första backen och höl stumt hela vägen upp och kände när jag nådde krönet att de var på väg att lätta skidorna så jag släppte inte gasen och precis som jag trodde så kom skidorna upp bra högt och skotern fortsatte med skidorna uppe nerför andra sidan av backen. Jag släppte av på gasen och samma stund skidorna nuddade snön igen så vred jag styret så mkt åt höger jag kunde och kastade mig själv åt vänster, skotern slängde sig direkt på sidan och jag fick skynda mig att räta upp den och svänga åt höger ist för att inte köra in i en liten knul som jag var rätt kunde vara en sten. ist så fortsatte jag i de strax över meter djupa snötäcket att surfa fram och vek sedan av skrapt mot höger mot nåra träd vid foten av nästa backe. Jag kom och gled kanske 1,5 meter från träden och vek tvärt va åt vänster upp mot backen igen, den var brantare än jag mindes från förra året och var rädd att jag skulle ha för lite fart men tänkte att jag prövar ändå, i värsta fall kan jag ju alltid vika av från min kurs lr så kör jag fast. flyttade fötterna en bit bakåt och tryckte in gasen fullt, den lyfte skidorna och går med dom över snön hela vägen upp och hela skotern lättade nåra meter när jag kom över toppen. Landade ganska hårt mitt på en massa andra spår men fjädrigen gjorde att de knappt kändes. fortsatte nån meter till och vek ner den i pudret igen. både jag och skotern var mest helt under snön. Otroligt under hållande maskin där kraften aldrig verkar ta slut.


Effterord Yamaha
Otroligt roliga maskiner alla 3 men då RTX har aldeles för hårda dämpare och fjädrar för mig plus att jag gillar något längre maskiner. Phazer hade varit helt perfekt om den hade funnits i en 345 version. Och Nytro XTX, helt underbar maskin! Jag vill ha en! En XTX men något smalare framvagn och mjukare dämpare och fjädrar så hade den varit perfekt för mig!

Ski-Doo och Lynx
Här tänker jag inte ens gå in på nåra modeller. Är så otroligt besviken på både Ski-Doo och Lynx. Hade helt klart förväntat mig mer av dom. Chassina känndes ostabila och styrningen var nervös och ryckig på alla modellerna jag körde. Dynorna gav inte nnått stöd alls nästan när jag satt ner. Och när man stod upp med fötterna nästan inne i fothålkarna så kändess de som om man stod och lutade sig framåt.. Antingen var fjädringen aldeles för hård lr så var den för mjuk. Nej, BRP får ta och rycka upp sig inför nästa år!
 

David Mach Z

Välkänd medlem
2 feb 2006
2.057
40
48
Burträsk / Storuman
Okej, nu är detta över.
Tack för en mkt bra recension av maskinerna du körde där :)

Detta blir nu lite oft men jag skulle gärna vilja ha hjälp av ngn om möjligt tyvärr så tar jag det här i tråden för att skicka PM till en massa känns ännu tokigare. Bilden är ju stulen.
Jag fick detta av fotografen som tagit bilden på mig som senare används i affischen till Skoterevent Storåbränna 2010 http://www.skoterevent.se/

Om du känner någon som har sett affischen vore det bra att få den
> avfotograferad (räcker med mobil bild) I sin miljö så att man kan styrka
> att
> den verkligen funnits.
>
> Mårten


Om ngn skulle kunna hjälpa mig med dett så är jag väldigt tacksam.
isf skicka ett PM

Mvh David

Åter till ämnet i denna tråd.
Night_stalker Sa de ngt om den nya 800e-tec motorn? om vilka maskiner den ska komma i nästa år?
 

_night_stalker_

Välkänd medlem
17 jan 2007
4.334
1
36
Strömsund / Straejmie
David Mach Z: Jag ska ut en sväng om en stund så jag kan svänga förbi hos en skoterhandlare och se om dom har kvar en av aficherna :)

Tyvärr, så kan jag ej svara på de. När jag var och körde BRP så var dom upptagna så jag fick ingen chans att prata med dom.
 

hajfen

Välkänd medlem
11 jan 2008
1.794
0
36
Strömsund
roligast var nog dom 2 bilar som körde av vägen ! mitt i byn, 2 audi quattros varav en ÖP:S reporter bil XD