Senaste material av Clabbs

  1. C

    Erfarenheter av Renegade 1200?

    Vad har ni som har och haft Renegade 1200 för erfarenhet av maskinen? Känns den tung och otymplig? Hur upplever ni motorn? Seg på lägre varv? Har bestämt mig för 4-takt men har inte bestämt vilken maskin det blir. Nytro, nya Vipern, Renegade 1200 eller nya ACE 900. ACE 900 blir nog i klenaste...
  2. C

    Rotax 1200 4-tec vs Genesis trippel (Nytromotorn)

    Någon som kan lämna kommentarer om motorkaraktären och vad ni upplever för skillnad på motorerna? Båda två verkar vara hållbara och ha väldigt lika toppeffekt? Vem föredrar ni och kommentera gärna varför?
  3. C

    Hur kan nya ski-doo vara så mycket billigare i USA/Kanada?

    http://www.dootalk.com/forums/topic/547244-price-of-a-900-ace/ En Renegade ACE 900 kostar i förorderbeställningen över 113 000 kr här men bara 9500-10000 dollar där borta? blir väl endast ca 65 000 kr eller är det något jag missuppfattat? :wacko:
  4. C

    Är det möjligt med turbokit till nya Rotax ACE 900?

    Ni som är kunniga på motorer, är det troligt att eftermarknaden plockar fram ett turbokit till nya fyrtaktaren ACE 900, eller är motorkonstruktionen dåligt anpassad för det? Motorn har väl en ganska avancerad styrning och relativt lång slaglängd, är det en nackdel ur turbosynpunkt?
  5. C

    Cory Micku! Haha, helt sanslöst!

    http://www.youtube.com/watch?v=bYBStI2DogY
  6. C

    Kolfiberchassie!

    https://www.c3powersports.com/content/xmxpxr-carbon-fiber-chassis Kostar en slant men undra om inte det kommer mera å mera i framtiden?
  7. C

    80 % ledkörning, Apex eller Nytro?

    Någon som haft både en apex och nytro och kan förklara skillnaden mellan modellerna beträffande körning på gropig led, snäva skogsspår eller friåkning utanför leden? Själv kör jag till 80 % på skoterlederna (som oftas är gropiga ju). Passar en apex eller nytro bäst då?
  8. C

    Måste Artic ha 98 oktan i sina motorer?

    Skummade igenom broschyrerna för artic och såg att både fyrtaktaren och tvåtakt 800 ska ha 98 oktan? Finns bara 95 oktan där jag bor så hur gör man då? Finns det tillsatser som höjer oktanen i bensinen?
  9. C

    Oljemängd i transmissionen ski-doo GTX 06:a?

    Enligt återförsäljaren ska man hälla i hela flaskan med ski-doos XPS originalolja dvs 355ml? Men då hamnar nivån betydligt över maxstrecket på oljestickan? Hade lossat avtappningsskruven så det var helt tomt på gammolja innan påfyllning. Hur har ni andra gjort?
  10. C

    Startmotorn fungerar inte på min Ski-doo GTX 500ss -06:a

    Hej! När jag trycker på elstarten så hörs bara ett skorrande vibrerande läte från reläet som sitter på toppen av batteriet. Drevet på startmotorn roterar samtidigt väldigt sakta och orkar inte ut till startkransen. När jag manuellt dragit igång motorn fungerar allt som vanligt, med elback...