Rev440 -06, ->365->trippel

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.634
798
113
Kramfors
Jag vill bara påminna om måtten på perforören måste vara grövre än själva stingern. Lagomt mått är att perforören passar utanpå stingerrören eller uppimot 5mm grövre inv mått.

Jag valde bygga mina trippelpipor till 1 singeldämpare/rör pga att singelrörsdämpare sänker ljludet lite mer än trippla separata rör genom en dämparkropp eller trippla separata. 55-60mm singelrör är lämpligt till en trippel 800-1000cc.

Ljudet skiljer i karaktär mellan singeldämpare vs trippla . Trippelrör vinner på tomg och låga varv men singelrör har fränare fullgas/höga varv (tycker jag). En singelrörsdämpare gör att motorn låter som den varvas bet högre än den gör typ bålgetingstuk trots rel låga varv.
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
liknande x-pipe på v8or då, det är ca 38mm innerdiameter på orginal perforeraderöret så det är tvär lungt, blir litet lättare att bygga med 3st tror jag annars är det svårt att få längden i närheten av lika på stingersen, hade man hittat nya rör med lämpligt mått kan det vara aktuellt men bygger nog så här först.
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Donat lite ljuddämpare idag, blir lite snett å vint när jag gör saker för hand, men har ju ingen superfinish på annat heller så det passar bra in i helheten :)

 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Ett pass till gjort i garaget



Pipor lindade gick faktiskt jäkligt bra, tur jag fick tipset av thedarkside att börja på mitten å gå utåt åt varsitt håll annars hade jag fan svurit en hel del.



Fylld med ull, bara en sida kvar att kapa ur å svetsa igen.
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Var en liten sväng till garaget idag å svetsa klart dämparn å drog på lite färg på kedjehuset.
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Nepp var inte så mycket att se hoppas det händer lite mer så man har nå mer att visa upp frammåt nästa helg, en ny jobbar vecka med ständigt kvällsskift gör att en som gillar att sova som mig inte får nått gjort :)
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Var å hämta ut kolvar idag å tänkte det skulle bli roligt att skruva lite motor. Känns som det blev lite dyrare nu genast...



kolvbulten var nersliten mitt på den å så nålarna har väll stått still.
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Ja här går det trrrrrrrrögt, Var å hämta en bottendel, dock var det lite dåliga vevlager på den såg jag när jag fick isär den, så nu är båda iväglämnad å får förhoppningsvis tillbaks en bra av det. Sen tillkommer ett portat vevhus också som vevkillen hade. Sen tog jag mod till mig å kolla över den dåliga cylindern som såg räddningsbar ut, men med lite saltsyra på syntes de att de gått igenom nikasilen... så tog å beställde en nynikasilad från staterna, tacksam dollar nu. Även hämtat ut nya nållager å fett till det vevlagret som är fettat på den här motorn. Så nu var plånboken lite lättad för den här gången lär väll bli mer innan de e klart. Får se om man hinner få ihop den för nå åkning i år kan gå ganska fort bara alla motgångar tar slut, men känner mig inte så stressad, har haft saker ståendes länge förut som mina vänner vet ;-)
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Här var det stendött. Inte fått veven ordnad än. Dock har jag bestämmt mig för att köpa kompisens pro rmk 600 -13 kan ju vara bra att ha en bruks akoter att åka till fjällen med. Trippeln skall givetvis ihop för fina korvgrillar turer
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Oj oj plötsligt händer det, veven är fixad, gick bra att få ihop en av dom 2 så den skall hämtas tillsammans med ett portat vevhus för ett överkomligt paketpris.

Lyftbågen på Pro Rmkn jag köpte var ju trasig som dom lätt blir så har ritat upp och fixat material och skall skära ut nya till mig och en kompis när det blir tid, sen blir det ett cykelstyre från biltema som båge emellan uppåtvinklat ala fish och thedarkside patent.

 

HampusDj

Välkänd medlem
24 maj 2006
2.611
10
38
33
Lugnvik
Inte alls farligt, men se till att få ihop trippeln nu så den inte glöms bort bara för du skaffat rmkn ;)
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Så där nu var veven å portat vevhus hämtat.



Börjat måtta upp en cylinder spacer men jag kommer behöva en bättre kamera än telefon och ta en med längre avstånd så inte perspektivet fuckar ur, provade att lägga ut en kopia av hålbilden åt sidorna men bult hålen stämmer inte alls då.

Blivit rekommenderad att höja cylindern en millimeter och dit med en 0.6mm packning och sen köra med 1.35-1.40mm klämspallt. Piporna skulle sen kunna kortas ca 2.5cm mitt på bellyn men det blir ett senare projekt.



börjar bli lite prylar, 2 extra vevhus när jag nu skall behöva dom å en vevaxel i delar kan ju vara bra att ha iaf.