Rev440 -06, ->365->trippel

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Re: Förlängd Rev440 -06, -->365

Nepp men rivit lite till



Dags att kapa.

Sen har jag slipat bort nitarna till plåten där kylaren skall sitta, ser ut att gå att få till på vettigt sett iaf, dock stämmer inte nithålen på kylaren med chassit tyvärr.
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Re: Förlängd Rev440 -06, -->365

Har inte hänt så mycket kört ut adapter plattan 2 gånger nu men passar inte, första gången för att jag var in å ändra ett mått i efterhand å då följde det andra med så då stämde ingenting, nu felar det bara 10mm (håldiametern) har tydligen lyckats mäta imellan hålen istället för centrum-centrum.
Dock kunde jag använda den för provmontage, men oljepumpen är ivägen å för att demontera den måste man bort med svänghjul å lösa kåpan runt den. så får se om kompisen har nån avdragare för det imorn.




Tredje gången gillt får jag hoppas det blir till veckan?


Distanser
 

Fish

Välkänd medlem
29 dec 2009
990
1
18
Arbrå
Sv: Förlängd Rev440 -06, -->365

Dom andra får säga vad dom vill dom... Men jag tycker du är duktig ja iaf ;)
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Re: Förlängd Rev440 -06, -->365

Har grejjat idag men kommer få göra en tattarlösning, skall kapa bort oljepumpsdrevshuset annars kommer motorn få sitta så satans högt. Men då uppstår problemet att jag läre få hålet där tätt. Vevaxeltätningen sitter i yttre kåpanutanför dreven. Så jag kommer bygga upp en ny vägg där jag kapat bort av kemisk metall så jag får en tätyta där, svetsa vore ju det bästa men har ingen lust att göra det utan att riva ur allt.

Så här ser vevhuset ut så ni förstår.

http://epc.brp.com/cgi-bin/ImgServ.exe/convert?ilFN=E:\\EmpartWeb\\data\\1s\\04\2000-11\0003.tif&ilSC=15&ilIV=0&ilBR=0&ilIF=P&ilRE=8
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Re: Förlängd Rev440 -06, -->365



Motorn på plats, typ. Skall göra lite högre distanser och skaffa längre bultar så går nog förgasarna fri precis för drivaxeln. Nått jag konstaterat är att det blir satans trångt med ljuddämpare. får se om man tvingas till modifierad kåpa för att få nån form av effektiv dämpning men det är ett senare problem.




Så där blev modifikationen av blocket om ni inte hängde med tidigare.
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Re: Förlängd Rev440 -06, -->365

Nu har jag även skyddat mig lite mot dom "bra" möjligheterna till att driva en oljepump om thedarkside skulle ha dåligt inflytande ;-)
 

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Idag har den tunga punkten på att göra listan avklarats, Piporna!
Blev en heldag nere hos thedarkside med följande resultat:





Lyset kommer med stor sannolikhet att få ersättas med nå mindre projektor/dimljus, Men annars blev det riktigt bra känns det som, det skulle gå att få till det men skulle krävas dubbelt så mycket tid att vinkla om eller göra helt egen pipa en del, piporna skulle behöva rätas ut och utnytja den decimetern som finns kvar framför dom men det skulle bli ordentligt mycket mer jobb. Så ett otroligt tack för hjälpen, hade helt klart kunnat fått till det själv men hade antagligen inte blivit lika bra och krävt ett antal felkap, tror det bara blev ett nu. Längderna tror jag vi fick till jäkligt bra dom få ställena där vi fick tjyva i längd kunde vi tjyva tillbaks därefter, tror faktiskt inte längden har ändrat sig i princip nånting.

Imorn skall jag ta å klä på lite mer prylar å se om jag läre finjustera nånting på vinkeln alldeles i slutet på piporna för fortsättningen och sedan helsvetsa men det är en baggis motför det thedarkside fixat idag.
 
Last edited:

limpdjur

Välkänd medlem
1 sept 2007
839
1
16
Ja det här är ju skotern man undra varför dom inte byggde :)

Var till garaget en sväng och kapade isär orginaldämparen och perforerade rören och utblåsen blir perfekt att utgå från till ny ljuddämpare.
Kommer klyva ett 3tums rör som får bli en avlång dämparkropp med 3 separata ingångar rakt igenom bara. Kommer att funka som 3 separata i princip orginal har en kammare först men efter rekomendationer skippar jag nå sånt, då blir det åt det säkra hålet med mottryck och kan strypa stinger senare om det skulle behövas. Ett problem jag trott jag haft är att piporna slutar så långt ifrån varandra så stingersen kommer bli lite olika långa men efter att ha pmat lite med asker och boost så verkar inte längden på stingersen vara helt kritisk innom rimliga gränser. Korsar jag rören lite kommer ett bli lite kortare ett lite längre och ett i princip lika som orginal och jag kan använda orginal rören. Verkar tydligen inte helt lätt att hitta tunnväggiga rör på ca 28mm inner diameter sen skall man lyckas bocka dom bra också annars.